Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man bygger en batterilåda för en Solar Van

för att driva en skåpbil med solenergi behöver du ett batteri bank, eller batterilåda, att samla den energi som kommer att driva elmotorn. Bygg en batteribank av djupcyklingsbatterier att samla energi från solpaneler på ditt fordon eller från bilens laddning station. Batterierna kommer att prestera bäst på en jämn, behaglig temperatur, så du bör hysa batteripacket innanför van snarare än motorrummet. Saker du behöver
2-by-4 plankor
Plywood, 1 tum tjock
Måttband
Trä skruvar
skruvmejsel eller Power Driver
Borrmaskin
Bordssåg, pussel eller handsåg
Djupurladdningsbatterier
Solpaneler
Wiring
lödkolv
Bultar av olika storlekar
laddningsregulatorn
DC plug-systemet
AC inverter (tillval )
Visa fler instruktioner
1

bestämma antalet djupcyklingsbatterier du behöver för din bil. Det är mycket troligt att en elektrisk gaffeltruck motorn kommer att ersätta den gas förbränningsmotor i fordonet. Truckar motorerna finns i olika storlekar och utgångar hästkrafter. Det viktigaste är att huvudmotorn axel är kompatibel med överföringen av ditt fordon. Generellt kommer 48 volt input producerar 10 hästkrafter av produktionen, så för en motor tillräckligt stor för att driva en van vid 50 hästkrafter du behöver ca 20 djup cykel 12-volts batterier.
2

Mät din djupcyklingsbatterier och skär plywood och 2 av 4 plankor till lämplig höjd och bredd för de batterier som du har fått. Djupurladdningsbatterier finns i olika modeller och storlekar, så att inte bygga din trä hyllor tills du har dina batterier. Lämna dig tillräckligt med utrymme att koppla batterierna tillsammans i en serie. Ledningarna kommer du att använda för batteribanken bör vara av en tillräckligt tunn mätare att löda. Borra hål och skruva på hyllor säkert på insidan av van så att batteriet banken inte kommer att flytta medan fordonet är i rörelse.
3

Wire en laddningsregulatorn till batteriet bank med lod eller bultar, beroende på dimensionering. Det är där el från solpaneler kommer in i batteriet banken. Ställ laddningsregulatorn att tillåta el till batteriet banken när laddningen sjunker under 11,7 volt och stängs av när laddningen överstiger 14,3 volt. Det är högst osannolikt att din bil kommer att ha tillräckligt med yta för att bära tillräckligt med solceller för att ladda batteriet bank, realistiskt, måste du koppla in i ett hem basstation. Koppla en DC-kontakt till din laddningsregulatorn så att den kan anslutas till din bank av solpaneler hemma. DC-system finns på bildelar återförsäljare.
4

Anslut batteriet banken till den elektriska motorn i fordonet. Vissa truck-och elfordon motorer köras på likström och en del på AC. Om du har en likströmsmotor den kan kopplas direkt till batteriet banken med lödkolv eller bultning. Om du har en AC motor, måste du koppla en AC inverter mellan batteribanken och motorn genom bultning eller lödning tråden lämpligt för mätare av tråden. När batteriet banken debiteras du är redo att prova din första resa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134597.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.