Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka dieselfordon kan bränna vegetabilisk olja?

I en allmän bemärkelse, kan alla dieselmotorer verka på rak vegetabilisk olja (SVO). Problemet är att vegetabilisk olja har en mycket högre viskositet nivå än dieselbränsle och, under normala omständigheter, inte delar samma förbränningsegenskaper som dieselbränsle. Den tekniska lämpligheten av ett fordon, är villkoret för det fordon som kvaliteten på den vegetabiliska oljan används samt villkor fordonet kommer att verka i är alla viktiga faktorer vid val av ett fordon för att konvertera från att köra på diesel att köra på vegetabilisk olja. Men de flesta experter rekommenderar användning av tillsatser, blanda den vegetabiliska oljan med ett annat bränsle eller installerar ett kit motor konvertering, oavsett vilken typ av bränslesystemet. Indirekt insprutning vs Direct Injection

Vegetabilisk olja, speciellt när det är kallt, är benägna att igensättning bränsleinjektorer, bränslefilter och bränsleledningar och lägga uppbyggnad i förbränningskammaren och andra komponenter bränsle. Den typ av bränsleinsprutningssystemet ett fordon fungerar på är ett av de viktigaste faktorerna för att bestämma hur väl dess motor kan stödja vegetabilisk olja som bränsle. Dieselmotorer med indirekt insprutning (IDI) bränslesystem, t.ex. de som finns i 1980 Volkswagens och Mercedez-Benzes, fungerar bättre än nyare fordon med direktinsprutning (DI) bränslesystem eftersom de senare är mer känsliga och trycksätta bränsle i mycket mindre droppar när injicera det in i förbränningskammaren. Den högre viskositet vegetabilisk olja gör det mer sannolikt att täppa dessa injektorer. Tillverkarna började introducera DI bränslesystem för fordon som under 1990-talet och de är för närvarande universella i alla dieselmotorer. Addera vechicle skick

Elsbett, en ledande tillverkare av SVO konverteringssatser , meddelar att ett fordon skall vara i utmärkt skick innan de konverteras till ett SVO bränslesystem. Särskilt måste motorn, bränsle-insprutningssystemet och det elektriska systemet vara i gott skick. Helst bör ägarna kontrollera dekompression och insprutningstryck i bilen innan du installerar ett konverteringssystemet. Dessutom garanterar Elsbett inte system för alla fordon som tidigare har fungerat på någon form av biodiesel.
Driftförhållanden

Eftersom vegetabilisk olja är särskilt benägna att förtjockning och klumpbildning i kallare väder, dieselmotorer tenderar att köra bättre med SVO i varmare klimat. Likaså dieselmotorer kör bättre när SVO för långväga körning.
Kvaliteten på SVO

Granskare varnar för att kvaliteten på SVO som används är viktigare än de motortyper eller konvertering system. Enligt hemsidan, gör rent, oanvänt SVO det bästa bränslet. Medan filtrering SVO som har använts för matlagning kommer att ta bort vissa föroreningar, kan det inte ta bort fettsyror, som kan skada motorn i längden.
Tillsatser och system Konvertering
< p> Det finns flera tillsatser, blandningar bränsle och filter finns tillgängliga för att SVO mer passande för en dieselmotor. Lye, diesel, fotogen eller biodiesel allt smälter väl med SVO att förbättra brännbarhet och minska skador, men systemen konvertering är förmodligen den bästa insatsen för att säkerställa optimal prestanda och motorns livslängd. Företag som Elsbett, WOLF Pflanzenoltechnik och VWP sälja singel-tank och två-tank SVO system konvertering som är kompatibla med de flesta dieselmotorer. Med två-tanksystem, startar motorn med bränsle och körs på diesel tills den vegetabiliska oljan upphettas till rätt temperatur. Då den växlar över till vegetabilisk olja. Single-tank-system körs på SVO hela tiden och börjar värma upp det så snart motorn startar. Vissa system kan inte köras med CAV, Lucas, Stanadyne, RotoDiesel eller Delphi distributör-insprutningspumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134527.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.