Hur man bygger en cykel: Rullande Chassi Motorcykel

Det första steget i att bygga en egen motorcykel är crafting dess ram, metall struktur som stöder motorn, fjädring och bara om allt annat. Det finns många färdiga och anpassade ramar är tillgängliga för cykeln byggare, allt från suspension-mindre hård-svansar till högteknologiska ramar kolfiber. Däremot kan en handbyggd ram liknas vid ett konstverk, vilket återspeglar personlighet av byggaren och blod, svett och tårar som sattes i att bygga det. När ramen är klar, kan cykeln ta form genom att bli ett rullande chassi med tillägg av fjädring, hjul och handtag. Saker du behöver
framgaffeln och trippelklämma
Bakre stötdämpare
Hjul och däck
Styren
metallrör
metal grinder eller hacka såg
Frame jigg
Frame kilar
Svetsutrustning
Slangar Bender
Tube notcher
Swing arm
Visa fler instruktioner
1

Skiss ut din design för att visualisera ramen. Var noga med att inkludera vinkeln på styrhuvudet, röret som förbinder framgaffeln och styret till ramen. Beroende på vilken look du siktar på, kan denna vinkel variera från en "brant" 26 graders vinkel för ökad manöverförmåga till en längre, "raked-ut" 40 graders vinkel för extra stabilitet. Tänk på att det alltid kommer att finnas en avvägning mellan väghållning och stabilitet, så välj din vinkel klokt.
2

Köpa fjädring, hjul och handtag för din motorcykel. Mät längden på styrspindeln på gaffelkronan, metall fäste som förbinder gaffeln till ramen.
3

Tillverka en styrhuvudet med en kort längd av stålrör för att matcha längd Styrspindel. Kapa slangen med en såg metall chop eller kvarn och placera den på din ram jigg. Justera styrhuvudet jiggen till den vinkel du valt.
4

Lay your frame s "ryggrad" genom att skära en längd av metallrör och "hack" i slutet styrhuvudet med en tub notcher. Skåran tillåter stabilitetsröret att passa perfekt mot styrhuvudet. Svetsa ryggraden och styr huvudet tillsammans.
5

skapa "down rören" för att bilda motorns vagga. Böj två identiska längder av tuber till en U-form med en hydraulisk slang bender. I mitten av U bör vara tillräckligt lång för att ta emot motorn. Svetsa de ner rören till styrhuvudet, strax under ryggraden röret. Svetsa de motsatta benen på de nedåtgående rören till slutet av stabilitetsröret.
6

Weld frame kilar, tjocka skivor av metall, mot sadeln röret, styrhuvudet och ner rör för att förstärka strukturen. Kilarna bör ansluta alla tre komponenterna tillsammans.
7

Fabricera vridningspunkter för den bakre svängarmen från metallrör och svetsa dem till ramen. Välj en punkt längs ner rören "vagga precis som röret vänder uppåt för att möta ryggraden röret. Anslut svängarm till ramen genom att skjuta svingarmen s bult genom pivot punkter.
8

Montera de främre gafflar och trippelklämma i styrhuvudet. Montera styret på den övre gaffelkronan. Montera framhjulet på framgaffeln.
9

Anslut de bakre stötdämparna till svingen. Välj och markera en plats på ramen för att montera chocker. Svetsa monteringsnitarna på ramen och montera stötdämpare på dem. Montera bakhjulet på svingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106102.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.