Vad är en Bonded avdelning för motorcyklar?

De flesta stater kräver ägarbevis innan de kommer att göra det möjligt att registrera och licensiera en motorcykel för användning på allmänna vägar. Om du köper din motorcykel från en återförsäljare eller en person som har titeln för cykeln, så allt du behöver göra är att ta det pappersarbete den lokala avdelningen av motorfordon och registrera motorcykeln. Om du köper en motorcykel från en person som har förlorat titeln, eller du får en cykel som en gåva, utan titel, måste du skaffa vad de flesta stater kallar en bunden titel för att kunna registrera din motorcykel. Funktion av en bunden motorcykel Titel

en bunden titel för en motorcykel hjälper till att etablera ditt ägande av cykeln i fråga. Det begränsar också ditt ansvar och ansvar för den stat som utfärdar titeln i händelse av att en annan part kommer fram och hävdar äganderätten till motorcykeln. Om det händer, och den andra parten kan styrka äganderätten, kommer företaget som utfärdat obligationen gör antingen betalning, eller du kommer att tvingas överlämna motorcykeln, men du kommer inte att bli föremål för ytterligare rättsliga åtgärder.

frågor om äganderätt

Proceduren varierar lite från land till land, men i allmänhet, måste du fylla i några papper beskriver hur du kom i besittning av motorcykeln. I de flesta fall kommer ett köpebrev eller kvitto från säljaren uppfyller detta krav. Du kommer också att behöva bestämma att motorcykeln inte var anmäld stulen. De flesta stater kommer att tillhandahålla denna tjänst, mot en avgift, och i själva verket kräver en Vehicle Identification Number kontrollintyg eller liknande uttalande att fyllas ut av en myndighet i den stat - vanligtvis staten eller lokala polisen - och sedan lämnas in tillsammans med övriga pappersarbete när du ansöker om det bundna titeln.
bestämma värdet av motorcykeln

Värdet på motorcykeln kommer att användas för att bestämma mängden av obligationen du behöver för att säkra. Vissa stater kommer att avstå från obligationen om värdet av motorcykeln understiger ett visst belopp. Metoden för att bestämma värdet varierar också från land till land. Vissa använder motorcykelns inköpspris, andra, såsom Texas, använder vad som kallas Standard Presumtiva Value. Andra metoder för att bestämma värdet på cykeln inkluderar NADA Guide eller en bedömning från ett privat företag eller enskilda.
Kostnad för en bunden motorcykel Titel

Dessutom till de avgifter bedömas av din statens DMV för varje formulär som du måste lämna in och för titeln själv, måste du betala företaget som utfärdar obligationer. Denna kostnad kommer att variera, beroende på värdet av motorcykeln. De flesta företag kommer att ha en minsta avgift på $ 100 till $ 150 för en motorcykel värderas till $ 5000 eller mindre. Denna avgift kommer att öka när värdet av motorcykeln går upp. Addera Överföra en bunden titel till en tydlig titel

en bunden titel för en motorcykel kommer att utfärdas för en viss tid - vanligtvis tre år. Om inga anspråk på äganderätt från andra parter görs under den tiden, då du kan få en tydlig titel till motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111343.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.