Hur man tar bort en Ducati 999 Gas Tank

Det kan finnas tillfällen när du behöver ta bort bensintanken på din motorcykel för reparation, utbyte eller underhåll. Gasen tank på din Ducati 999 är ansluten till den bakre formplåten och sätet. Du måste ta bort alla tre delarna tillsammans för att kunna komma åt och ta bort bensintanken effektivt. Denna process kan ta ett par timmar om du är en första-timer, men processen kommer att vara snabbare om du försöker det här mer än en gång. Saker du behöver
Motorcycle stand
4-by-4-tums trästycke
Hylsnyckelsats
insexnyckel ställa
Spetstång
Tänger
Handduk
Visa fler instruktioner
1

Placera din Ducati på en cykel stå så att den sitter ordentligt på plats och inte flytta runt. Gör detta i ett väl ventilerat utrymme.
2

Ta bort de tre skruvarna på varje sida av din Ducati säte, med hjälp av en insexnyckel. Addera 3

Position dig bakom cykeln vid spetsen av svansen spackling. Titta under spackling och hitta den flik som håller den på plats och ansluts till hjälpramen. Dra i fliken tills den släpper spackling.
4

Grab båda sidorna av kåpan och lyft upp försiktigt. Spackling, cykelsadel och bensintank är alla en bit, så alla tre stycken kommer att lyfta upp tillsammans. Prop detta avsnitt upp under sitsen med en 4-by-4-tums bit av trä eller något av motsvarande storlek för att hålla den på plats.
5

Ta bort skruven under sätet, med hjälp av en 17 mm hylsnyckel. Detta kommer att skilja tanken från resten av sätet och svansen spackling. Lyft kåpan och sits helt av cykeln och lägg den åt sidan.
6

Placera en handduk under bensintanken för att fånga alla bränslen som kan spillas ut under denna process.

7

Lossa de tre kopplingarna på undersidan av gastank genom att klämma dem med en tång.
8

Release de två andningsventiler slangarna på framsidan av tanken genom att klämma dem med regelbundna tång, med långsam men ökande press på dem. Var noga med att inte pressa för hårt.
9

Skjut bensintanken mot baksidan av cykeln för att frigöra tanken från styrpinnarna. Lyft tanken från Ducati 999. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110089.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.