Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en 9,9 hk Late 70 Mercury utombordare Ignition

Felsökning en äldre modell Mercury utombordare tändningen börjar med att se till att motorn har rätt typ av nytt bränsle i tanken. En motor inte startar får inte bara vara en antändning fråga. Dålig kompression, kunde luftblandning eller tändstift problem plugg förhindrar att motorn startar. Alla dessa är relaterade till tändningen och bör kontrolleras som en del av felsökningen. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Applicera sonder i digital multimeter till terminalerna på batteriet. En multimeter är ett instrument som används för att mäta resistans, ström och spänning. Vrid multimetern till DC-läge. Kontrollera att batteriet har ström. Applicera sedan multimetern till terminalerna strömanslutningen på tändningen för att se startern har makten.
2

Kontrollera tändstiftet genom att ta bort den från motorn. En våt tändstift signalerar det är mottagning av bränsle. Om kontakten är torr, då det inte tar emot tillräckligt med bränsle. Leta efter en täppa i bränslepumpen. Om kontakten är täckt i olja eller skräp, kan detta tyda på en svag eller skadad plugg. Om kontakten är i detta tillstånd, byt ut den.
3

Kontrollera startkontakten. Ta bort locket till switchen och undersöka startknappen. Titta på kontaktytorna patchar. Om de är slitna, så de kommer att behöva bytas ut. En sliten kontaktyta kan resultera i ett misslyckande att starta. Kontrollera kablarna som leder till växeln för att se till att de inte är sliten, och att anslutningen till startmotorn är solid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104777.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.