Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning en 140hp Chrysler Outboard Motor

Chrysler 140 hk är en kraftfull och pålitlig utombordsmotor. Chrysler har tillverkat marinmotorer sedan 1927 och producerar ett brett sortiment av utombordsmotorer och inombordsmotorer. Kör genom en grundläggande felsökning och förebyggande underhåll lista för att hålla dig från att bli strandsatta ute på vattnet. Vid felsökning, se upp för problem som kan omfatta förorenade kylsystem, blockerade bränsleledningar, läckande lökar primer och skadade propellrar. Saker du behöver
Wrench
silikonbaserat glidmedel
tändstiftsnyckel
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera tändstiftet Om utombordaren startar men går ojämnt. Lyft bort gummit tändhatten och ta bort pluggen med en hylsnyckel. Om kontakten är grå i färgen med några kolavlagringar, bör det vara bra. Använd en stålborste för att avlägsna sotavlagringar. Byt tändstift om porslin isoleringen är sprucken. Dra inte åt pluggen, eftersom detta skulle kunna beröva tråden i cylinderhuset.
2

Kontrollera batteriet om du har problem med att starta motorn. Stäng av motorn och kontrollera battericellerna för tillräcklig vätska. Tillsätt destillerat vatten till cellerna efter behov. Överfyll inte battericellerna, eftersom detta kan minska batteriets livslängd. Se till att batterikablarna och terminaler är säkra och korrekt installerade. Rengör batteripolerna med en stålborste för att avlägsna saltvatten korrosion, om det behövs. Placera ett tunt skikt av silikon glidmedel på terminalerna för att förhindra ytterligare korrosion.
3

Kontrollera filtret bränsleledning för smuts eller föroreningar om motorn motorn vevar men tenderar att misständning. Byt ut filtret, om det behövs. Inspektera bränsleledning och gummi pumpblåsan för sprickor, svullnad eller hårdhet. Byt bränsleledningar och primern som behövs.
4

Byt säkringen om det har blåst och motorn startar inte alls när du vrider på tändningsnyckeln. Öppna säkringshållaren och kontrollera silver bandet inne i säkringen. Om den är trasig, byt ut säkringen mot en annan med samma betyg.
5

Byt propellern om utombordsmotorn går normalt men fartyget inte drivs genom vattnet, eller tenderar att glida till en sida. Placera utombordaren till neutralläget (N). Ta bort tändstiftet leder till att motorn inte oavsiktligt börjar. Placera en träbit mellan växellådan och propellern och ta bort propellermuttern. Dra propellern rakt av från axeln. Om propellern har beslagtagits på axeln, har en kvalificerad marin mekaniker ta hand om detta problem för dig. Täck propelleraxeln med en korrosionsskyddande fett. Placera den nya propellern på axeln och dra åt brickor och mutter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104245.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.