Tecken på att en Hastighetsmätare kabel går dåligt

Många sena modell bilar och lastbilar använder elektronik för att mäta och registrera hastigheten, men ett stort antal andra fordon fortfarande förlitar sig på en kabel för att driva hastighetsmätaren. Motorcyklar och base-modell bilar och lastbilar avstår oftast elektroniska sensorer och mätare till förmån för beprövade kabel-drivna system. Dessa system av var de enda som är i bruk, i varje fordon, i årtionden. De symtom de uppvisar en defekt hastighetsmätare kabel är få till antalet, men alltför uppenbart i drift. Myrkrypningar
Hastighetsmätare

är ofta utrustade med en nål som ger en vila plats för mätaren nålen när ingen hastighet framåt alstras. En annan stiftet vid den bortre änden av mätaren förhindrar nålen resor utanför det avsedda området. Nålen anses vara "nålas" när fordonshastigheten överskrider utbudet av mätaren, eller när fordonet står stilla. En nål som lyfter från sin utgångspunkt, men faller tillbaka flera gånger vid körning i jämn låg hastighet, kan vara en indikation på en hastighetsmätare kabel fel. En defekt i kabeln, eller brist på smörjning, kan leda till att kabeln lope rytmiskt vid början av rörelse framåt, oavsett närvaron av mätaren stift. Detta symptom kan tyckas vara lindras i högre hastigheter, som kabel rotationshastigheter övervinna allt motstånd existerar.
Vågor av Emotion

Andra oberäkneliga agerande hastighetsmätaren nålen korrekt höja oro för korrekt kabel drift. Positionen för nålen kan vackla vid högre avläsningar, utan att uppvisa en lope vid uppfart hastigheter. Bredden av vågen kan reduceras genom acceleration, medan frekvensen eskalerar. Nålen kan tyckas att vibrera, snarare än våg i detta fall, men de suddiga åtgärder kan fortfarande utgöra symptom kabelbrott. Hörbara ledtrådar som åtföljer vandrande nål rörelser allt från enstaka rytmiska gnisslar till alarmerande tjut som tycks ha sitt ursprung i hastighetsmätaren. Totalt fel på kabeln eller hastighetsmätaren kan uppstå om dessa subtila fel inte åtgärdas snabbt.
Housing Crunch

hastighetsmätaren kabeln ligger i ett rörformat bostäder som ansluts till en avlägsen utenhet, och hastighetsmätaren. Typiskt är en växel i överföringen av en bil eller lastbil, eller i det främre hjulet navet i en motorcykel, spanns vid en kalibrerad hastighet. Växeln driver kabeln, och rotationerna vidarebefordras till, och tolkas av, hastighetsmätaren. Kabel husen är tänkta att ge korrekt routing och en ren, smord miljö för spinning kabeln. Huset måste förläggas exakt som föreskrivs av fordonstillverkaren. Detta förhindrar bostäder krumbukter som hindrar kabel rörelser och säkerställer säker placering. Felsänt höljen kunde krossas av en hiss eller domkraft, när höja bilen för viss service förfarande.
Speedy Återkrav

En övergiven utenhet kan orsaka felaktig kabel-funktion och eventuella avvikelser i huset kan också härma symtom på en vacklande hastighetsmätare kabel. Omvänt kan en sämre kabel skada utmatningsenheter eller interna komponenter hastighetsmätare. Säkerhet kan erhållas genom att smörja kabeln, och förfarandet är allmänt betraktas som en normal underhåll praxis har vissa. Ta bort kabeln från huset är den optimala metoden för att smörja och undersöka hela längden på kabeln. Eventuella veck eller slitna delar av kabeln visar på behovet av en reservdel, men effektiva reparationer är oftast uppnås genom en korrekt smörjning. Smörjning injektorer erbjuder en alternativ metod för att fördela den erforderliga fett, vid extrahering kabeln från huset är svårt eller opraktiskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68760.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.