Felsökning av en Mercedes Diesel

Mercedes dieselmotorer fungerar lite annorlunda än traditionella bensindrivna bilar. Dieselmotorn använder inte tändstift, men i stället, glödstift. Kompressionen i cylindrarna bringar bränslet att explodera i en Mercedes diesel så ingen utanför gnista behövs (till skillnad från en traditionell bensindriven bil). I stället måste det bränsle som skall värmas initialt in så att förbränningen kommer att äga rum. Även tämligen tillförlitliga, har Mercedes dieselmotorer några smärre problem som du kan behöva för att felsöka. Instruktioner
1

Kontrollera om motorn startar normalt. På vissa äldre Mercedes dieslar, skulle bilen startar inte eller skulle ha en tuff tid med början i extremt kalla klimat som de hittade typiskt i norra USA och Kanada. För att åtgärda detta problem, måste du ta din bil till en Mercedes återförsäljare så att de kan installera en motorvärmare. Den motorvärmare kommer att hålla varma motorblocket, vilket i sin tur kommer att göra det lättare att starta på en kall dag.
2

Lyssna efter en ojämn tomgång när motorn värms upp. Vissa förare glömmer att de måste se till att de kör diesel och inte vanlig bensin i sina dieselmotorer, och så de kan ha 1/2 tank diesel redan och bestämmer sig för att fylla upp tanken, men glömmer att använda diesel bränsle (eller antar att blanda bränslen är OK). Den högoktanig bensin finns på varje bensinstation helt enkelt inte kommer att orsaka en effektiv förbränning i en dieselmotor. I vissa fall kommer fordonet Starta inte alls. Du måste ha bränsletanken dräneras för dig av en erfaren mekaniker så att tanken kan fyllas med dieselbränsle.
3

Kontrollera att att Mercedes motorvarvtalet normalt hela varvtalsområdet av ditt fordon. Mercedes dieselmotorer är starkt beroende av komprimering för att göra motorn fungerar. Låg eller ojämn kompression i Mercedes dieselmotor kan hindra prestanda och förhindra att motorn varvat upp. Om detta händer, måste du ha bilen servas av en Mercedes återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64130.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.