Hur identifiera fordon Vibrationer

Du kanske planerar att ta en weekend drivande resa för att besöka vänner i en annan stat, men när du kör till en närliggande butik, du märker att varje gång du stoppar eller accelerera, dina händer börjar skaka på ratten. Din bil är uppenbarligen upplever vibrationsproblem vid körning på låga eller höga hastigheter. Diagnostisera en bils vibration frågor är inte en lätt uppgift. För att diagnostisera problemet på ett effektivt sätt, vara uppmärksam på när och med vilken hastighet de vibrationer uppstår. Instruktioner
1

Kontrollera att hjulen är balanserade. Veva hjulen över till styrningen stopp. Titta på insidan av hjulets fälg att undersöka balansen vikt. Om en tyngd har lossnat, kan detta vara frågan om bilens vibrationer. Notera några tydliga konturer på fälgen där en motvikt kan ha fallit bort, för att veta hur mycket vikt saknas. Om en butik nyligen tillagda motvikten, ta den tillbaka till butiken för en ersättare.
2

Undersök hjulen. Inspektera insidan och utsidan av fälgen för skador. Kontrollera om det finns lera packad på insidan av hjulet. Undersök däcken. Om du ser några utbuktningar eller slitage på däcken, kan detta vara den "sannolika skäl" enligt "Popular Mechanics" tidningen hemsida. Ändra några dåliga däck.
3

provköra fordonet. Om bilen vibrerar när du accelererar, kan det vara vridmoment och varvtal känslig orsakar en drivlina vibration. Gå till en mekaniker eller inspektera drivaxlarna för att söka efter eventuella skador på stövlarna. Kontrollera om stövlarna är intakta och se om klämmorna håller stövlarna i varje ände. Sök efter förlust av smörjning och intrång av väg-film. Om du inte ser några problem, kan problemet vara någon annanstans. Om vibrationen är orelaterade till vridmoment, flytta bilen till "Neutral" och accelerera till problemet hastigheten. Om vibrationerna kvarstår, kolla efter lösa motorfästen eller drivlina frågor.
4

Kontrollera hjullagren. Hissa upp framhjulen från hjälpramen att ta bort hjulen från marken. Slide pallbockar under hjälpramen. Grab varje hjul och håller hjulet på sidorna. Håll sedan ratten upptill och nedtill. Försök att rocka hjulet fram och tillbaka. Om du upptäcker något glapp, kan hjulet vara lös eller det kan ha slitna hjullager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68174.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.