Hur kan jag kontrollera bränslepump i en Ford Aspire?

Ford Aspire tillverkades från 1994 till 1997. Basen två dörrars halvkombi modell av 1997 Aspire var utrustad med en 1,3 liters fyrcylindrig motor och en fem växlad manuell växellåda. Bilen ingår också många olika vanliga funktioner, inklusive skålade säten, en mittkonsol, bromsar makt, trasa sittplatser, 13 tums hjul, och förare och passagerare krockkuddar front. Aspire innefattar även en elektrisk bränslepump som sitter inne i bensintanken hos fordonet. Eftersom bränslepumpen är svårt att få till ska du väl felsöka det först innan byte. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut bränsletrycksmätaren till Schrader ventil Aspire motor. Den schraderventilen är högst upp i motorn och ser ut som luftmunstycket på en bil eller cykeldäck. Efter bränsle tryckmätare är ansluten, vrid Aspire motor och låt den gå på tomgång och läs bränsletrycket på mätaren. Ett acceptabelt bränsletryck intervallet för 1997 Ford Aspire är mellan 38 och 46 pounds per kvadrattum.
2

Kontrollera om bränsletrycket regulatorn är defekt eller inte. När bränslet manometern visar att Aspire s bränsletrycket är lågt bränsletryck regulator kan vara orsaken istället för bränslepumpen. Softly pressa bränsleledningen ansluten till bränsletrycksregulator medan Aspire s tomgång och bränsle tryckmätare fortfarande är ansluten till schraderventilen. Om bränsletrycket ökar medan du pressa bränsleledningen regulatorn behöver bytas istället för bränslepumpen.
3

Titta efter tecken på att bränslepumpen har misslyckats. Två stora tecken att titta efter är att motorn inte att starta alls och Aspire s motorstopp när du försöker öka din hastighet när du kör.
4

Lyssna efter bränslepumpen att börja arbeta när Aspire batteri är engagerad i en lugn miljö. Sätt startnyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln en inställning till höger så att batteriet fungerar men bilens motor är avstängd. Du bör kunna höra bränslepumpen skickar bensin genom bränsleledningar av bilen så snart batteriet är på. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67459.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.