Hur man säljer en bil utan en Pink Slip

Så länge du inte är skyldig pengar på din bil, är det möjligt att sälja det även om du har förlorat den rosa slip (eller fordonets titel). Institutionen för motorfordon eller län Skattekontoret kan verifiera att du äger ett fordon så länge du visar dem bevis på din identitet. Oavsett vilken delstat du bor i, kan du utföra denna uppgift genom att fylla i ett par formulär och betala en liten avgift. Saker du behöver
Ansökan om Duplicate Titel formulär
Aktuellt fordonsregister
Aktuellt smog certifikat
Notarized Lien Release (om tillämpligt) katalog Körkort
Visa fler instruktioner

1

Hitta din nuvarande fordonsregister hemma. Gå sedan till din lokala avdelning av motorfordon (DMV) eller län Skattekontoret och få en kopia av ansökan för Duplicate Titel formuläret.
2

Skaffa en smog certifikat för din bil om du inte har en nuvarande (utfärdas inom sex månader). I de flesta amerikanska delstater detta är ett obligatoriskt krav för att sälja en begagnad bil. Om du inte vet var att få intyget, kan din lokala mekaniker kunna hänvisa dig till en ansedd certifierad smog testcenter. För att hitta en själv, kolla på hemsidan för Institutionen för konsumentfrågor - Bureau of Automotive Repair
3

Fyll i "registrerad ägare (s) of Record" i Ansökan. Duplicera Titel formulär med den information som finns på din nuvarande bil registrering. Inkludera "lagliga ägaren av Record" avsnittet om din registrering listar ett lienholder.
4

Kontakta din lienholder och begära en attesterad kvarstad övergång till din bil (om tillämpligt). De kommer att tillhandahålla det för dig så länge som din bil lånet har betalats ut. Beroende på långivaren, kan det ta några veckor att få detta formulär.
5

Sälj din bil. Underteckna och datera "registrerad ägare Release of Ownership" i Ansökan om Duplicate Titel formuläret. Fäst attesterad lien utsläpp till "lagliga ägaren av skivsläpp of Ownership" del av formuläret.
6

Har köparen av bilen fylla i "New registrerade ägaren (s)" i Applikationen för Duplicate Titel formuläret. Detta innefattar namn, adress, körkort, inköpsdatum, och försäljningspriset. De kommer också att behöva underteckna och datera i ett separat avsnitt som en kontroll av deras uppgifter.
7

Ställ ett möte med din lokala avdelning av motorfordon eller län skattekontoret. Gå till möte med köparen av din bil, och föra ansökningsblanketten, smog certifikat, ditt körkort, och bilen registrering. Betala registrering och duplicera avgifter titel ansökan. Den nye köparen kommer att få sin titel och registrering kort inom några veckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150680.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.