Hur man undviker att bli lurad när sälja en bil

Sälja din bil eller lastbil på egen hand kan vara ett ekonomiskt givande erfarenhet, men när man säljer ett fordon på egen hand, särskilt på nätet, vakt mot bedrägerier. Under 2009 hade de 336.655 internet bedrägeri klagomålen i USA en total kostnad för offer för över $ 550 miljoner euro. En betydande del av dessa klagomål har lämnats in av enskilda begagnad bil säljare. Tack och lov, det finns enkla och billiga sätt att undvika att bli lurad. Instruktioner
1 säljer aldrig din bil till någon utan att personligen träffa honom.

överens aldrig att sälja en bil till någon som inte vill se det personligen. Beskrivningen i online notering kan innehålla all den information som potentiella köpare behöver, men alltid vara försiktig med någon som inte vill provköra bilen eller ta den till en lokal mekaniker. Det första steget i den vanligaste bilköp bedrägeri inbegriper en intresserad köpare erbjuder sig att köpa en bil utan att se det.
2 Acceptera en personlig kontroll skulle vara ett misstag.

tar aldrig en personlig check. Köparen kan verka som en ärlig person, och hans ursäkt att han inte kunde komma till sin bank i god tid för att få en bankväxel kan vara legitim, men ingen av dessa saker spelar roll. Det är för mycket som står på spel ekonomiskt att låta känslor spela en roll i transaktionen.
3 Acceptera endast full betalning innan du skriver över titeln.

Låt aldrig en köpare att betala i omgångar. Återigen, kan köparen verka som en ärlig person som är oförmögen att betala för fordonet i sin helhet, men när titeln undertecknas över till köparen, är bilen inte längre din. Det finns ingenting som kan hålla köparen från att betala den överenskomna avbetalningsplan.
4 Head till banken för att verifiera bankväxel är verklig.

Kontrollera att bankväxel är legitimt. Säljaren kan kalla den utfärdande banken för att hjälpa till att bekräfta kontrollen är verklig. För att ta det ett steg längre, vänta på att kontrollera att rensa (inte bara visas i ditt konto), innan du slutför titeln överföringen.
5 Bekräfta identiteten och kriminella historia av köparen.

Kör en säkerhetsprövning på en person via en Internet säkerhetsprövning webbplats (se Resurser). Bakgrund kontroller ger information såsom kriminalregister, nuvarande och tidigare adresser, civilrättsliga rättegångar och konkurser.
6 Hitta en opartisk tredje part för att genomföra transaktionen.

Använd en online depositionstjänst (se Resurser). Spärrade företag bidra till att minska den potentiella risken för bedrägerier genom att fungera som en objektiv tredje part som samlar in, innehar och betalar ut medel i enlighet med instruktioner som dikteras av köparen och säljaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150712.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.