Hur man säljer en bil med enastående Finans

Att sälja en bil som du inte själv direkt kan vara svårt, men det beror på hur mycket du är skyldig och hur lätt det är att få en panträtt frisättning när lånet betalas. Helst bör du är skyldig mindre än du kan sälja din bil. Annars kommer du att komma med balansen att betala lånet. De flesta stater tillåter inte titeln överföringar om det finns en kvarstad på titeln. Instruktioner
1

Ring din långivare att ta reda på hur mycket du är skyldig på ditt lån. Be om en 30-dagars payoff belopp, vilket borde ge tillräckligt med tid att sälja din bil. Om du inte har en noll procent ränta, är du debiteras ränta dagligen, så se till att förlänga payoff datum. Berätta bankens representant som du planerar att sälja din bil och vill veta
2

hur man får en panträtt release, vilket är en officiell bank meddelande som anger lien är nöjd och ofta krävs för titel överföringar. Ta reda på om du kan gå till banken (om lokal) för att erhålla utbetalning eller hur lång tid processen skulle ta när du betala återstoden av lånet.
3

Hitta värdet av din bil genom att gå till flera utvärderings webbplatser. Använd Edmunds och Kelley Blue webbplatser Book, som båda kommer att ge ett annat värde. Se till att du kontrollerar privata andrahandsvärde, och inte detaljhandeln eller handel värden, eftersom värdet avviker med tusentals dollar.
4

Kontrollera dina fonder. Om du säljer bilen för mindre än du är skyldig, måste du betala återstoden av lånet. Om inte, kan du hålla någon vinst från försäljningen.
5

Annonsera din bil till försäljning. Inkludera bilder och massor av information. Konfigurera provköra möten med potentiella köpare.
6

Berätta intresserade köpare att det finns en kvarstad på titeln, och du kommer att kunna överföra äganderätten när du betalar av lånet. Ordna för köparen att gå med dig till din långivare att slutföra payoff process - detta borde göra din köpare mer bekväm. Om banken inte är lokalt, måste du ge köparen ett kvitto som säger att han kan få sina pengar tillbaka om titeln inte är signerad över inom några dagar, eller så länge som din bank sa ju att det skulle ta att få lien release.
7

Ring din statens kontor motorfordon om du är osäker på kraven för att sälja en bil. Skriv din titel i det angivna säljarens område och följ alla ytterligare statliga procedurer när du har sålt bilen, såsom ytterligare former eller notarizing några signaturer.
8

Ta payoff belopp till banken om det är lokalt och föra köparen med dig. Ge köparen med kvarstad release, eller om du betalar en avlägsen långivare, lämna kvitto som säger att du kommer tillbaka pengarna om kvarstaden utsläpp inte tas emot. Skicka din utdelning till banken, och så fort du får en kvarstad release, ge det till köparen.
9

ge fordonet till köparen först när alla papper har slutförts. Du äger fortfarande bilen tills du är klar med pappersarbetet, vilket kräver kvarstaden release i de flesta stater. Avboka din försäkring och returnera dina tallrikar till ett motorfordon kontor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150747.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.