Vilken Pappersarbete behövs för att sälja en bil?

Att sälja en bil kräver mycket arbete och stressen ensam kan orsaka ditt huvud att snurra. För många börjar förvirringen med pappersarbete, som ibland varierar från staten. Kontrollera först med din lokala DMV kontor för att se vad din statens krav är. Sedan följer några viktiga råd och titta på dina bekymmer försvinner lika snabbt som den nya bilen lukten gjorde efter att du körde den från återförsäljaren lott. Titeln

Utan innehav av titeln, kan köparen inte registrera fordonet eller överföra äganderätten, och, tekniskt sett, kommer du att vara fordonets ägare. Frågan är naturligtvis där titeln är. Om du betalat ur fordonet, bör du ha titeln i din ägo. Förhoppningsvis lägger du den på en säker plats med andra viktiga papper. Leta det innan du annonsera din bil till salu.
P Om du fortfarande är skyldig på bilen, har lien innehavaren förmodligen titeln. För att få det, måste du betala av lånet. Först då kan du fullfölja försäljningen. Om din bank är i närheten, ringa och ordna om titeln att vara redo. Sedan möta köparen på banken, där du kan betala av lånet, samla titeln och lämna det till köparen i ett svep. Om titeln är i en annan stat, kan köparen använda köpebrevet för att få ett tillfälligt tillstånd för drift av fordonet. Tillståndet gör det möjligt för köparen att köra fordonet medan du bearbetar pay-off på fordonet och vänta på titeln för att komma med posten.
Köpebrevet
< p> När du säljer en bil, behöver köparen ett kvitto för att föra över äganderätten och registrera fordonet. Ett köpebrev kan vara så informellt som en handskriven lapp eller så formell som en tryckt och attesterat brev. I vissa stater, tjänar baksidan av titeln som köpebrevet.

Vad är viktigast är den information som finns på köpebrevet. Den bör innehålla namnen på säljare och köpare, fordonets identitetsnummer, det pris som betalas för bilen, året, märke och modell av bilen,. Samt inköpsdatum

I de flesta stater, du också behöver filen friskrivning pappersarbete med staten. Detta meddelar rätt statliga myndigheter som du inte längre anspråk på äganderätten till fordonet, vilket frigör dig från ansvar i händelse av att fordonet är inblandat i en incident. I Florida, till exempel, måste du lämna blankett HSMV 82050, ett meddelande om försäljning, med din lokala skatteindrivare kontor inom 30 dagar av försäljningen.
Underhåll Records

Du är inte skyldig att producera pappersarbete i samband med underhåll på fordonet när du säljer din bil, men det rekommenderas. Bevis på korrekt underhåll ökar förtroendet för din bil, och det gör det lättare att sälja din bil. Du är också sannolikt att sälja din bil till ett bättre pris om du kan ge underhåll rekord för oljebyten, Däck rotationer och reparationsarbeten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150582.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.