Hur man överför en bil titel i Washington

I april 2010, när du köper en bil i delstaten Washington från en privat fest, måste du överföra titel i ditt namn inom 15 kalenderdagar från den dag du köpte den. Om du inte uppfyller denna tidsfrist, kommer du vara tvungen att betala en $ 25,00 straffet för den 16: e dagen, eller $ 2.00 för varje dag efter den 16: e dagen är förbi. Det finns ett maximistraff på $ 100,00 för sent titel överföringar. Instruktioner
1

Har säljaren och någon annan person namnges på titeln underteckna intyg om ägande. Detta gör att du kan föra över äganderätten av bilen till ditt namn. Om säljaren inte har titeln eller det är förlorat, kommer han att behöva underteckna en blankett med titeln "Intyg om Förlust /Release av intresse", som kan erhållas vid varje Vehicle Licensing Agency. Denna blankett måste också undertecknas av en notarius publicus.
2

Ge en undertecknad och daterad köpebrevet från säljaren till licensiering kontorist. Detta är ett krav i staten Washington när de köper en bil från en privat fest som köparen måste betala en "användning skatt" baserat på inköpspriset på bilen. Addera 3

Furnish en nuvarande utsläppen Testing Rapport till licensiering expediten endast om du bor i en tätort i Clark, kung, Pierce, Snohomish, eller Spokane länet. Avgasprov tjänar till att säkerställa att din nya bil är utrustad med lämpliga anordningar för kontroll av utsläpp.
4

Ge ett uttalande vägmätare Disclosure undertecknat av dig och säljaren att licensiering expediten om bilen du köpt är mindre än 10 år gammal. Denna blankett är endast tillgänglig från ett fordon licensiering kontor, det är inte tillgängliga online eller via e-post eftersom det är manipulera. Om du inte är i närheten av ett fordon licensiering kontor, begära en blankett genom att ringa 360-902-3770 eller maila en förfrågan till titles@dol.wa.gov.
5

Dubbelkolla alla former för noggrannhet. Eventuella felaktigheter kan fördröja mottagandet av din nya bil titel överföring. Om allt är i ordning, ska du få din nya titel inom sex till åtta veckor efter överföringen i ditt namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150656.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.