Hur man blir en bilhandlare i Iowa

Om du har varit framgångsrika på att sälja bilar i det förflutna, kanske du vill överväga att bli ett motorfordon återförsäljare. De flesta stater, inklusive Iowa, kommer inte att tillåta dig att sälja fordon som ett företag utan att få ett motorfordon återförsäljare licens. Många människor antar att erhålla ett motorfordon återförsäljare licens är svårt och mycket dyrt. Medan processen är inte det lättaste eller nödvändigtvis billigt, är det definitivt genomförbart med lite planering och uppföljning. Saker du behöver
$ 50.000 Borgen Bond
ifylld ansökan från Iowa DMV
Business Space lämplig för ett återförsäljaravtal
Visa fler instruktioner
1

fil en $ 50,000 säkerhet bond med Department of Motor Vehicles köpts från en försäkringsagent eller Iowa licensen borgensförsäkringsbolag. Ha ett driftställe som är skild från alla andra företag. Återförsäljaravtalet bör ha ett kontor med en telefonsvarare i ditt återförsäljaravtal namn med ordinarie kontorstid och där allmänheten kan kontakta dig.
2

Har normal kontorstid. Dessa bör vara minst 32 timmar, måndag till fredag, och kontoret ska bemannas under dessa timmar. Om du säljer motorcyklar uteslutande, behöver du inte behålla dessa timmar.
3

Kontrollera generalagenten har en reparationsverkstad. Detta skulle inkludera minsta utrymme till reparation och rekonditionera ett eller flera fordon med tillräcklig tillgång, verktyg och utrustning för reparation av fordon som säljs av er som återförsäljare.
4

Se till att utrymmet är tillräcklig. Om du är en ny bil återförsäljare, bör verksamheten vara ett utrymme i en byggnad som är den huvudsakliga verksamhet. Den minsta display utrymme för motorcyklar bör vara 10 meter med 15 meter och en minsta utrymme för visning av alla andra fordon ska vara 18 av 30 fot.
5

Skaffa skriftliga bevis för verkställighet av zonindelning lagar i stad eller län där det verksamhetsställe är beläget som säger att återförsäljare är i överensstämmelse med zonindelning bestämmelserna.
6

Säkerställ att om generalagenten är ett bolag, som du har rätt dokumentation som behövs för att verka i delstaten Iowa. Om återförsäljaren är en franchisetagare, måste du vara enfranchised av tillverkaren av de fordon som du säljer. Ge en kopia av franchiseavtal. Kontakta Iowa motor utredarna fordon verkställighet att inrätta tid för en undersökning på plats i anläggningarna
7

köpa finansiella ansvar täckning av inte mindre än $ 100.000 för personskada eller dödsfall av en person, $ 300.000 för kroppsskada eller dödsfall av en eller flera personer och $ 50.000 för skada av förstörelse av andras egendom i någon olycka.
8

Ladda ner blanketter för din licens motorfordon ansökningar (se referenser) och följ instruktioner. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150687.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.