Tips om att sälja en bil privat

Att sälja en bil privat istället för att handla den hos en återförsäljare kan du få ett bättre pris för bilen. Vissa förberedelser och forskning kommer att hjälpa dig att ange försäljningspriset och hitta en köpare är villig att betala det. Sälja din bil till ett bra pris är tillfredsställande känslomässigt såväl som ekonomiskt. Förberedelse

Bestäm värdet på bilen med sådana referenser som Kelley Blue Book och Edmunds.com. De två priser du behöver är den beräknade andrahandsvärde och den privata parten värde. Räkna med att få ett pris någonstans mellan dessa två priser för din bil. Om du har en äldre modell, hög körsträcka bil i gott körklart skick, Blue Book värden är inte användbart för att sätta ett pris. En bra kör bil är värd minst $ 2.500 och upp till $ 5000, om det är en önskvärd modell.
P Om bilen har ett lån, kontakta banken för att avgöra vilket förfarande att betala bort det och få titeln. Har bilens smog utsläpp kontrolleras om det krävs i ditt område. Skriv ut ett köpebrev från Internet, och har alla papper, inklusive titel, redo att överföra äganderätten.

Att få en topp pris, bör bilen vara ren inifrån och ut och fri från stötar, och det bör ha bra fönster glas och fyra matchande däck. Om bilen har brister som skulle vara dyrt att rätta till, kan det vara bättre att sälja den till ett lägre pris hellre än att riskera att göra reparationer och inte återvinna anskaffningsvärdet.
Reklam

Du kan annonsera i lokaltidningen, dedikerad bil-försäljningen tidningar, gratis webbplatser, såsom Craigslist.org, och betalade bil-försäljning webbplatser. Prova fria källor innan man tar till betald reklam. I stora städer, får Craigslist en hög volym av bilannonser, så en ny notering kommer att vara nära toppen efter bara en dag eller så, gör det då mindre sannolikt att ses. "Till Salu" skyltar i fönstren i bilen är ofta den mest effektiva reklamen. Parkera bilen i köpcentrum, stormarknad eller biograf, och låt den stå några timmar. Om det är en attraktiv bil, ringer telefonen.
Sälja

När en potentiell köpare kommer att se bilen, ta honom för en promenad runt fordonet, pekar ut de egenskaper och förutsättningar. Innan låta honom gå på en provtur, få nycklarna till bilen han kom in och sitt körkort. Den presumtive köparen kommer vanligtvis att göra en offert långt under din fråga pris om han gillar bilen. Din begärda priset bör vara $ 300 till $ 500 över vad du verkligen vill ha för bilen, så använd denna marginal som din förhandlar rummet. Om utsikterna inte når ett godtagbart erbjudande pris, ta hans telefonnummer och säga att du kommer att ringa om omständigheterna förändras.

När ett godtagbart erbjudande görs, får fullt pris i kontanter, eller få en betydande insättning till hålla bilen medan köparen erhåller återstoden av kostnaden. Ge en färdig köpebrev och titeln när du har betalat fullt för bilen.

En potentiell köpare som vill ha bilen checkat ut från hans mekaniker kan vara en svår försäljning. En mekaniker kan alltid hitta något fel med en begagnad bil, och köparen kommer att använda denna information för att förhandla fram ett lägre pris. Var ärlig om tillståndet i bilen, och en rimlig köpare bör vara beredd att slutföra köpet efter en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150579.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.