Hur Ägare finansiera en bil

Fordonsägare få ett bättre värde genom att privat sälja en bil i stället för handel den till en återförsäljare. Men utan en långivande bolaget, antar säljaren huvuddelen av risken Om köparen defaults. Det finns åtgärder en säljare kan vidta för att skydda sig själv. Att se till att köparen är ekonomiskt livskraftig och hålls i ett bindande avtal kommer att förenkla processen. Instruktioner
1

hitta titeln på det fordon du vill sälja. Om fordonet inte har betalats ut, skall köparen är villig att betala för det återstående beloppet av kvarstad mot titeln. Först då kommer det långivande institutet skickar titeln. I vissa stater, såsom Virginia, om fordonet är fullt betalda, håller DMV titeln till fordonet.
2

Bestäm om du ska ta ut ränta för att tillåta köparen att finansiera genom dig. Om du gör det, kom ihåg att dessa priser måste vara konkurrenskraftiga.
3

Ordna ett vittne att närvara under säljprocessen. Denna person kan tjäna som ett vittne för köpebrevet.
4

Gå med köparen när hon tar bilen för en provkörning. Om du inte kan gå med henne, kräva henne att lämna en deposition. Innan hon går, se till att du har hennes kontaktuppgifter, körkort nummer och försäkring information.
5

Har den sökande fylla i en ansökan så att du kan köra en kreditkontroll. Detta kan ta några dagar. Ett sätt att komma runt detta är att begära bevis på ett jobb, som de senaste lönecheck stubbar.
6

Arbeta tillsammans för att besluta om en avbetalningsplan och varaktigheten av utbetalningarna. Ju längre betalningstiden är, desto mer kommer du att vara skyldig att hänga med köparens tid betalningar. Ange ett datum för köparen att göra utbetalningar varje månad
7

.
8

Slutför ett köpebrev. Detta kommer att omfatta uppgifter om det fordon, försäkring och lånebeloppet. Både köpare och säljare, samt vittne, kommer att skriva här. Samtliga parter kommer att hålla en kopia av detta dokument för posten.
9

Håll titeln på fordonet tills köparen har betalat för fordonet i sin helhet. Först då får du maila bilens titeln. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150618.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.