Vad innebär marknadsvärdet av en bil?

Marknadsvärde för ett fordon hänvisar till den summa pengar det skulle sälja för på den öppna marknaden. Detta värde kan användas för att bestämma vad en individ ska sälja ett fordon för eller vad försäkringen ersätter värdet av ett fordon är. Många kriterier beaktas vid bestämning av marknadsvärdet av ett fordon. Ålder

bilens ålder är en stor faktor i beräkningen av sitt marknadsvärde. Ju äldre en bil är, desto mindre är det värt baseras på principerna om avskrivning. Detta beror på att när fordonet åldras, kommer dess mekaniska delar slits och med tiden måste repareras.
Miltal

Ett fordon som drivs mindre kommer att slitas ut långsammare än ett fordon som drivs mer. Antalet miles ett fordon drivs i ett års tid har i genomsnitt nationellt för att vara mellan 12.000 till 15.000 miles. Allt över detta genomsnitt kommer att minska din bils värde.
Skick
p Om ett fordon är bucklig, rostig, flisas, bleka eller rivas, inne eller ute, det är värt mindre än ett som inte har dessa frågor. En ägare som kan visa korrekt underhåll av fordon, såsom regelbundna oljebyten och tune-ups, kommer i allmänhet att få mer för sina fordon.
Extrautrustning

Fordon utrustade med icke-standardiserad utrustning kommer att vara mer värdefulla än de som inte är.
Värde Estimator

En individ kan få en bra uppskattning av fordonets värde genom att besöka Kelley Blue Bok, NADA eller The Black Book. Dessa områden kommer att kräva ägaren att fylla i ett frågeformulär utifrån de kriterier som anges i punkterna 1-4 och sedan uppskatta ett fordons värde baserat på om den säljs av en privat fest, en återförsäljare eller handlas in mot inköp av en ny fordonet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150400.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.