Hur man avgör Bil Avskrivningar

Avskrivningar är revisor sättet att mäta slitage på fysiska tillgångar . Det är inte en " riktig " kostnad och kallas av investerare som en icke kassapåverkande kostnad , men det kan påverka det verkliga värdet av dina tillgångar . Bilar är tillgångar som sjunker i värde beroende på användning . Som sådan , tillverkarna bestämma ofta livslängden för ett fordon . Om du vet att livslängden på bilen kan du bestämma avskrivningar . Instruktioner
1

Bestäm användbara livslängd . Det är svårt att bestämma livslängden för en bil . Några sista årtionden och andra bryts ned efter bara några år . Den bästa indikatorn är antalet år på garantin om bilen är ny . Men om det inte finns någon garanti be en mäklare eller en bil specialist /mekaniker för en uppskattning /bedömning .
2

Bestäm tillgångens anskaffningsvärde . Detta är det pris du betalat för bilen .
3

Bestäm avskrivningarna . Formeln för beräkning rak linje deprecation är kostnaden för tillgången dividerat med den användbara livslängden . Låt oss säga att du har köpt en begagnad bil för $ 10.000 . Garantin är på fem år och bilen är tre år gammal .
4

Beräkna avskrivningen för den bilen . För vårt exempel , eftersom bilen är tre år gammal nyttjandeperioden är bara två år . Kostnaden för bilen är $ 10,000 så den årliga avskrivningarna är $ 10,000 /2 eller $ 5000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150404.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.