Vad är en Blue Book Price?

En blå bok pris vanligtvis refererar till Kelley Blue Book prissättning guide för bilar och andra fordon, en standard i branschen som har använts rikstäckande i USA sedan 1940-talet. Några andra blå bokpriser guider finns tillgängliga för objekt som mynt och flygplan. Funktion

Kelley Blue Book prisguide ger värdet av nya och begagnade fordon inklusive bilar, lastbilar och terrängbilar. Värdet kan beräknas på Kelley hemsida, www.kbb.com, eller kan erhållas från någon bil återförsäljare. Den Kelley Blue Book ger också värden för motorcyklar, snöskotrar och vattenskotrar. Guiden är en standard i branschen, och värdena uppdateras årligen.
Funktioner

Tre olika typer av värden ges för begagnade bilar. Andrahandsvärde är det belopp någon kan förvänta sig av en återförsäljare för ett inbyte fordon. Privat fest värde är det belopp en köpare kan räkna med att betala när man köper från en privat ägare. Det föreslagna värdet speglar prissättningen på återförsäljare mycket.
Betydelse

Boken innehåller tre typer av nya bilar värden. Tillverkarens föreslagna priset bestäms av tillverkaren. Alla återförsäljare kan välja att erbjuda en bil till ett pris över eller under dess börsnoterade MSRP, beroende på marknadsvärdet på ett visst område. Faktura priset, eller återförsäljare faktura, är det belopp som en tillverkare laddar återförsäljare för nya fordon. Den nya bilen blå bokförda värdet berättar vad folk faktiskt betalar för ett visst fordon och bygger på transaktioner som rapporterats från återförsäljare i landet.
Överväganden

Faktorer för beräkning innefatta året fordonet tillverkas, kropp stil, funktioner såsom motorstorlek och typ av transmission och anpassade detaljer som soltak, CD-spelare, antal krockkuddar, elektriska fönsterhissar och så vidare. Andra faktorer inkluderar körsträcka och allmäntillstånd.
Historia

Företaget grundades av entreprenören Les Kelley 1918 som en auto återförsäljare i Los Angeles. Så småningom beslutar att utöka återförsäljaravtalet, började han reklam för vissa bilar han ville ha och det pris han skulle betala. Snart bilhandlare och banker i området kom att lita på dessa prislistor som standard, och Kelley publicerade sin första Blue Book som en regional tjänst 1926. Efter andra världskriget, med återlämnande av militär personal och det låga antalet nya bilar på grund av bilfabriker varit involverade i krigstid tillverkning, övertygade efterfrågan på begagnade bilar för företaget att producera ett rikstäckande prissättning guide.

Typer

Termen "blå bok" används för prisguider för andra typer av objekt samt, såsom mynt, traktorer, flygplan, citat bygg och mer. "Blue bokfört värde" har i vissa avseenden blivit ett samlingsnamn för standardvärdet eller förväntade priset. Den överlägset vanligaste hänvisningen till "blå bok", dock, är att den Kelley Blue Book.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150388.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.