Hur man säljer en motorcykel

Du har en motorcykel som du inte vill ha längre. Kanske vill du köpa en nyare modell, eller bara rensa ut ditt garage. Innan du säljer din motorcykel, tänka igenom och förbereda. Lite tid och förberedelser kommer att maximera din vinst och hjälpa dig att sälja motorcykeln snabbare. Saker du behöver
Internet
Viljan att göra något arbete
Visa fler instruktioner
1

Bestäm din säljstrategi. Det finns många ställen du kan sälja en motorcykel. Välj webbsajter som eBay eller Craigslist, lokala publikationer och tidningar, göra flygblad, eller göra en kombination av alla tre. Välj en metod som fungerar för dig. Någon som inte är bekväm att göra affärer över internet kan göra klokt i att hålla sig till lokala publikationer och flygblad.
2

Lär värdet på din motorcykel. Om det är en anpassad cykel, kommer värdet att vara mer subjektiv. Om din motorcykel är slut, kolla Kelley Blue Book att fastställa marknadsvärdet. Pris motorcykeln därefter. Många faktorer påverkar försäljningspriset, men detta kommer att hjälpa dig ställa in en prisklass som kommer att vara mest korrekta.
3

Förbered din motorcykel. Gör några prisvärda reparationer att göra cykeln mer önskvärt att potentiella köpare. En $ 50 reparationen kan inte vara något du vill göra, men det kommer att öka värdet av motorcykeln till någon som ska köpa motorcykeln. Rengör och glans den. Om din motorcykel ser bra ut, kommer den att sälja snabbare än en som är mindre attraktiva. Den tid och ansträngning i en bra rengöring och vaxning belönar säljaren med mer vinst.
4

Kontrollera att du har titeln lättillgängliga. Om du har en kvarstad på din motorcykel, måste du avslöja detta innan du gör en försäljning. Om du inte har en titel, skaffa en ny kopia så att försäljningen transaktionen kommer att slutföras snabbt. Ingen vill vänta på en titel när man köper en ny bil.
5

Fotografera din motorcykel från en mängd olika vinklar. Att sälja din motorcykel på internet, stora fotografier är ett måste. Din publik kan placeras var som helst, och kommer sannolikt inte att kunna nonchalant komma och ta en titt på din cykel. Bra fotografier ger information som kan vända en avslappnad undersökning till en försäljning.
6

Skriv en beskrivning av din motorcykel, förbereda dina flygblad och skicka din information på nätet om så önskas. Läs informationen som finns tillgänglig på hemsidan du tänker använda för att bestämma processen. Varje webbplats är olika och kommer att ha särskilda processer och regler.
7

Post flygblad i lokala mc-återförsäljare och butiker. De flesta av dessa företag kommer att ge en anslagstavla för dig att använda. Detta är ett bra ställe att hitta köpare på marknaden för en annan motorcykel.
8

Vänta kontakt från intresserade köpare. Se till att din kontaktinformation är korrekt. Om du får en förfrågan, svara omgående. Om du inte får tillbaka med någon i tid, kanske de redan har köpt en annan motorcykel i väntan på dig. Var beredd på eventuella erbjudanden du kan få
9

. Bestäm i förväg om du kommer emot checkar eller annan betalning som Paypal. Ställ en bottom line pris om det är en dollar belopp du måste ta emot och hålla fast vid det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150386.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.