Vad Är Bluebook?

The Blue Book är ett av flera namn som används för att hänvisa till Kelly Blue Book, som är en referens till begagnade och nya bilar värden. Den publiceras av Kelly Blue Book Inc. i årgångar och har blivit de facto standard för att fastställa det verkliga värdet på begagnade bilar för att köpa, sälja och handel. Använd

Medan Blue Book har genomgått många förändringar under åren, det grundläggande syftet och användning förblir desamma. Användarna hittar först märke, modell och år av bilen de vill utvärdera. Fabrikat är listade i alfabetisk ordning, med förlagorna som alfabetisk ordning kommer underkategorier. Varje modell år för just den modellen är listed.Once bilen har lokaliserats, användare välja från ett rutnät där samma modell värderas flera gånger. Olika värden baserade på körsträcka, allmänt skick och förekomsten av betydande alternativ finns tillgängliga.
Tre värden

När alla detaljer om en viss bil har tagits i övervägande finner användaren av Blue Book en serie av tre värden som anges som dollarn belopp. Det första värdet representerar vad den blå boken kallar "andrahandsvärde," vad ägare av denna bil kan förvänta sig att erbjudas från en återförsäljare när handeln bilen in mot inköp av en ny car.The andra värdet är "Private Party värde ", mängden potentiella köpare och säljare kan placera på en bil som säljs från en individ till en annan. Senast, den "Rek Value" representerar det pris som bör tjäna som en "utgångspunkt för förhandling" mellan en bilhandlare och en enskild köpare.
Origins

Kelly Kar Företaget grundades 1918 av Les Kelly som en Los Angeles, Kalifornien Ford återförsäljare. Som hans återförsäljaravtal växte, såg Kelly behovet av en referens text notering branschstandard prissättning. Han publicerade den första Blue Book of Motor Car Values ​​1926. År 1966 infördes en publikation listar priserna på nya bilar läggs.
Senare Historik

År 1993 började Kelly Blue Book Marketing en konsument version av sitt varumärke publicering. För första gången hade bilköpare tillgång till samma prissättning standarder som de försäljare från vilka de köpte. Konsumenten upplagan blev en nationell bestseller, och namnet Blue Book blev synonymt med begagnad bil värden. Kelly lanserade sin webbplats under 1995, och erbjuder Internet-användarna möjlighet att bestämma en bils värde genom att mata in samma information som skulle behöva vara korshänvisningar i pappersutgåvan av Blue Book.
Industry Standard

Kelly Blue Book är allmänt betraktas som standard för bil prissättning. Bilhandlare marknadsföra speciella försäljningspriser som under Blue Book värde. Köpare kan använda Blue Book värderingar som ett medel för att bestämma vilka bilar som är inom deras prisklass eller som ett sätt att säkerställa att det pris de betalar för en begagnad bil är rättvis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/kelly-blue-book/150393.html

Previous:
Next:

Kelly Blue Book

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.