Kraven för en Texas Bilhandlare Licens

I varje stat är det troligt att en person som överväger en bilfirma, både nya och begagnade, kanske säger, "jag kan göra det." Han då inleder resan att bli en bil återförsäljare - och upptäcker att det är inte så enkelt som att köpa några bilar och hålla dem på en tom tomt. I synnerhet lär alla strävar efter att sälja bilar i delstaten Texas snabbt att ett antal licenser kan krävas, beroende på vilken typ av återförsäljare han planer på öppningen. Allmänt särskiljande numret

första är en allmän särskiljande nummer (GDN) ett krav för någon typ av bil återförsäljare. Förvärva detta nummer åläggs sökanden att redan ha ett fast driftställe, skyltar som är kompatibel med alla tillämpliga bestämmelser och tillräckligt utrymme för att visa minst fem fordon av typen återförsäljaren planerar att sälja. Om den blivande återförsäljare planerar att även sälja motorcyklar, fritids fordon eller släpvagnar, kommer hon att behöva separera en separat GDN för varje, och alla krav för varje GDN.
Franchiseavtalet

En näringsidkare som säljer nya bilar måste också få ett franchiseavtal med tillverkaren av varje bilmärke han planerar att sälja. Detta krav gäller inte för begagnade bilhandlare, som kan sälja något märke eller modell fordon.
Finansiering Licens

I de flesta fall, en bilköpare kommer att sluta begära ett finansieringsavtal att betala av sin bil, och behöver ha en avbetalningsplan inrättas. En återförsäljare intresse att underlätta denna finansiering, och hålla åtminstone en del av det i egen regi, måste erhålla en finansiering licens från kontoret av konsumentkrediter kommissionär (OCCC). Med denna licens kan en återförsäljare lagligt finansiera en försäljning.
Franchise License

Enkelt uttryckt är licenspartner licens en licens för återförsäljare av nya fordon. Alla ovanstående regler gäller för denna licenstyp, och genom att följa och få denna licens, får en återförsäljare säljer och finansiera nya fordon. Addera oberoende licens

En oberoende licensen tillåter en återförsäljare att sälja begagnade bilar. Som med en franchise licens, är en separat GDN krävs för alla fordonstyper. Dessutom måste en begagnad bilhandlare ger ett motorfordon Borgen Bond att få sin licens. Hon kan också erbjuda att sälja fordon partihandel, i försäljning eller på auktion, till andra återförsäljare.
Lease Licensing

För att underlätta uthyrning av fordon, en återförsäljare måste få en licens hyresavtal facilitator. Detta gör att han kan agera som en leasing agent eller leasingföretag. Dessutom, till en leasegivare licens skänker dealern juridiska wherewithalen tilldela en leasetagare rätt att inneha och använda en bil som är i återförsäljarens namn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150255.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.