Hur hittar jag värdet för en 1973 Corvette Stingray?

Bestämma värdet på en klassisk bil är något annorlunda än för en vanlig bil. Entusiaster av samlarobjekt bilar lust ursprungliga nummer matcha mekaniska delar, original färg och inredning eller reproduktioner av de ursprungliga färgerna, och omfattande register service. Att ha den ursprungliga build arket placerades ovanpå bränsletanken är en extra bonus. Den klassiska bilmarknaden rör sig dramatiskt med ekonomin. I goda tider, priserna är höga, i lågkonjunkturer, sjunker marknaden mycket lågt. Utvärdera alla dessa förutsättningar är avgörande för att fastställa nuvärdet av en 1973 Corvette. Saker du behöver
NADA guide
Visa fler instruktioner
1

Gör en lista över alla de valfria funktioner på bilen. Ett big block motor eller en konvertibel har ett betydande mervärde till fordonet. Manuella växellådor på vintage Corvetter är mer önskvärt än automatik.
2

Bestäm mekaniska originaliteten i bilen genom att kontrollera motorn numret med Vehicle Identification Number för att kontrollera att motorn är originalet. Motorns tillverkningsnummer är beläget på blocket precis bakom fläkten på vänster sida. Rengör området och använda en ficklampa för att läsa numret. VIN finns på titel, registrering eller ID-taggen i närheten förarsidan vindruteprofil. Du kommer att upptäcka värdeminskningar mellan $ 2,000 och $ 3,000 för en icke-tal-matchning bil jämfört med en tal-matchande fordon.
3

Kontrollera det allmänna tillståndet för bilen. Finns det någon visuell eller mekanisk bevis för olyckor skador? Kontrollera för att se om allt fungerar. Dessa bilar är mycket gamla, så reparationer ofta behövs. Anteckna de reparationer och få en uppskattning för att fixa dem.
4

Lokalisera trim taggen inuti förardörren ram för att avgöra om inredningen och färg är de ursprungliga färgerna. Använd färg och inredning koder för att avgöra om färgen är fortfarande den ursprungliga.
5

Använd NADA att kontrollera det bokförda värdet på bilen.
6

Research Corvette forum och classic car webbplatser för att avgöra vad jämförbara 1973 korvetter faktiskt säljer för och vilka funktioner de har i jämförelse med motivet fordonet.
7

Använd den information du samlat för att fastställa ett värdeområde. I lågkonjunkturer kommer NADA bokförda värdet vara högre än för jämförbara bilar. Gör nödvändiga justeringar för konjunkturcykeln. Gör nödvändiga justeringar för funktioner, skick, siffror som matchar och reparationer för att fastställa det verkliga värdet. Kom ihåg, är det verkliga värdet vad någon annan ska betala för det.
8

Ett annat alternativ är att skicka din utforskad information till en specialiserad Corvette värderingsman. De kommer att bedöma informationen, göra nödvändiga justeringar och fastställa ett marknadsvärde för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150287.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.