Hur hittar restvärdet av en bil

"restvärde" avser värdet av en tillgång efter dess nyttjandeperiod. Det används ofta för att hitta avskrivningar värde eller kostnad. Med bilar, kan denna process vara ibland utmanande, eftersom bilar har varierande nyttjandeperiod beroende på underhåll. Det bästa tillvägagångssättet är att bedöma nyttan av bilen utifrån marknadsvärdet eller skrot värde om bilen har varit i en olycka. I båda fallen är restvärdet på grundval av det värde som du kan rimligen förvänta sig för en handel på marknaden. Saker du behöver
Calculator eller kalkylblad
Visa fler instruktioner
1

avgöra om bilen har varit i en olycka. Om den har, behöver du göra din egen uppskattning av skadan. En bil med front-end skador kommer att ha en lägre restvärdet än en bil med bakre stötskador.
2

kontakta flera bärgning och /eller förstör yards. Du behöver minst tre offerter för att komma fram till ett genomsnitt. Använd detta genomsnitt som marknadsvärdet av den bärgade bilen om bilen var i en olycka (vilket vanligtvis är fallet för försäkringsfordringar).
3

Bestäm det aktuella marknadsvärdet av bil. En av de mest populära publikationerna bil värdering är Kelley Blue Book. Du kan också titta på den genomsnittliga noteringen priset i tidningen radannonser.
4

Dra 15 till 20 procent av marknadsvärdet på bilen vid skadetillfället. Till exempel, om detaljhandeln värdet på bilen är $ 10.000, är ​​restvärdet 10.000 € - ($ 10.000 x .15 upp till .20) eller $ 8500 ner till $ 8.000. Detta anses vara en rättvis och rimlig uppskattning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150033.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.