Hur Uppskatta begagnad bil Value

För att korrekt uppskatta värdet på din begagnade bil, måste du överväga en mängd olika faktorer, liksom din lokala marknaden, i syfte att avgöra vad din bil är värd. Begagnade bilar varierar i pris, beroende på ålder, skick, miltal, märke och modell. Instruktioner
1

Bestäm ett ungefärligt värde och rykte för ditt märke och modell av bil. Till exempel, över hela linjen, är Ferraris värda mer än Kias. Ju högre kvalitet bilen, desto mer är det värt på lång sikt. Begagnade Hondas och Toyotas har bättre andrahandsvärde eftersom dessa fordon är kända för att tillförlitligt varar väl över 200.000 miles. Fordon som billigt gjordes till att börja med, eller har ett rykte om att bryta ner, är värda mycket mindre än en liknande bil med ett fantastiskt rykte.
2

fastställa åldern på bilen. Bilar sjunker i värde från det ögonblick de lämnar återförsäljarens mycket. Ju äldre bilen är, desto mindre är det värt. Undantaget är klassiska, professionellt renoverade bilar. Dessa bör tas till en värderingsman eller samlare att bestämma värdet, eftersom det beror på hur många modeller som ursprungligen gjordes, hur många finns kvar och ytterligare faktorer.
3

Bestäm skick bilen, inklusive underhåll, olycka historia och reparationer som behövs. En begagnad bil i bra eller nyskick med en återförsäljare-certifierad underhåll rekord kommer att vara värt betydligt mer än en används identisk bil som behöver en ny växellåda och har haft tre oljebyten under 10 år. Om bilen har varit i en olycka, har kroppen skada eller på annat sätt är fult det påverkar uppskattningen.
4

Tänk på körsträcka. Ju lägre ursprungliga körsträcka, desto mer bilen är värd. Lägre körsträcka leder till mindre slitage på bilen under sin livstid. En bil med mindre än 100.000 miles kan förväntas pågå mycket längre än samma bil med 250.000 miles.
5

Jämförelse shop för fordon som liknar din i ditt område och se vad de säljer för. Detta kommer att vara en solid indikator på det ungefärliga värdet på din bil. Om du ser bilar av samma modell i bättre form än din egen försäljning för $ 2,000, och bilar i sämre skick än du säljer för $ 1.000, kan du anta att din bil är värd ca $ 1.500. Du kan också konsultera de Edmunds, NADA eller Kelley Blue Book webbplatser. Kelley Blue Book värden används ofta av bilhandlare och andra branschfolk att uppskatta ungefärliga värden av bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150044.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.