Vad är en begagnad bil värd?

Bestämma värdet av en begagnad bil är en inexakt vetenskap, men med lite detektivarbete, kan du få en idé. I slutändan priset bestäms när en villig säljare och en villig köpare nå samförstånd. Du vill bestämma en realistisk prisnivå för din begagnade bil så att du kan snabbt komma till rätta med en villig köpare. För de flesta köpare de tre viktigaste faktorerna för värdet är körsträcka, skick och årsmodell, men trim nivå, kan optioner och motorns storlek spelar alla en roll för att bestämma värdet. Instruktioner
1

Gör en ärlig bedömning av tillståndet i din bil. Du kanske anser det vara en cream puff, men några potentiella köpare kommer att leta efter brister att motivera ett lägre inköpspris. Leta efter några uppenbara problem och defekter. Är vindrutan knäckt? Är däcken slitna? Är interiören slitna och smutsiga, eller ren och i gott skick? Finns det några mekaniska fel som behöver rättas till? Du kanske inte tror att den dinglande blinkersspaken är en stor sak, men för en potentiell köpare, kan det vara en del mördare. Skick säljer.
2

få fram korrekt körsträcka för bilen. Detta kan tyckas självklart, men många människor ägnar föga uppmärksamhet åt sina odometers och har ingen aning om hur många miles är på sina bilar vid varje given tidpunkt. En bil med färre miles förtjänar ett högre försäljningspris, men att bestämma hur mycket mer är inte alltid lätt. Också lagt till en bil med högre körsträcka till ett lägre försäljningspris på marknaden, men att bestämma avdraget i värdet kan vara svårare än att bestämma värdet på en låg körsträcka bil. Online guideböcker kan vara till hjälp. Även om de värderingar postat av Kelley Blue Book och NADA kan vara anmärkningsvärt annorlunda, tillägger deras eller drar för körsträcka är i allmänhet ganska nära. När du är osäker, genomsnitt två. Ibland varken värdering guide är korrekt, men detta normalt inträffar när fordonet har mycket hög körsträcka. I detta fall kan den verkliga värdeminskningen vara så mycket som dubbelt vad guideböckerna indikerar.
3

Dubbelkolla årsmodell. Titeln kommer att ha årsmodell noterat på den, liksom registreringen. Du kan också titta på VIN som är stämplat på flera ställen på bilen. Det är mest lätt att hitta vid basen av vindrutan på förarsidan. Den tionde tecknet från vänster representerar tillverkningsåret. För bilar som byggts sedan år 2000, är ​​översättningen enkel, lika den tionde siffran årsmodell, dvs en 7 representerar en 2007 fordon års modell. För bilar byggda före år 2000, är ​​den tionde tecknet ett brev. Det finns webbplatser som kommer att avkoda VIN gratis, ger dig inte bara årsmodell men också göra och modell och i vissa fall trim nivå.
4

Bestäm trim nivå och motorstorlek. De flesta bilar har trim nivå noterat på bakluckan på bilen, dvs, LX, DX, Limited. Generellt, om ingen trimning nivå indikeras, är det en basmodell bil. Trim nivå kan ha en betydande effekt på värderingen av ett begagnat fordon och bör bestämmas om man vill komma fram till en rättvis värdering. I fråga om ett fordon som har flera alternativ motorstorlek, kan motorns storlek påtagligt påverka värdet. Du kan avgöra vilken motor din bil är utrustad med genom att titta under huven för en tagg som visar motorns slagvolym.
5

Sätt ihop allt. Nu när du har samlat all denna information, måste du komma fram till ett rimligt begärt pris för din begagnade bil. Besök både stora webbplatser bil värdering, som förtecknas i Resources nedan, och mata in data om din bil. Anteckna dessa värden. Gör sedan en sökning på flera av online auto platsannonser och göra en sökning efter en bil precis som din. Mest klassificerade webbplatser lista bilar prissätts från högsta till lägsta, så många återförsäljare listar sina priser oskäligt höga så att de kan få upp fakturering. Titta på jämförbara bilar i mitten listor för en mer realistisk be prisklass. Jämför de genomsnittliga priserna på online klassificerade områden med de använda webbplatserna bilen värderad. Om siffrorna är nära, så det borde vara en ganska exakt uppskattning av ett pris för din begagnade bil. Om inte, då genomsnittet av de två datamängder bör vara en ganska korrekt utgångspunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150002.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.