Hur att bedöma ett fordon

Sälja och köpa en bil kan vara en utdragen, tidskrävande process. Men om du noggrant värdera en begagnad bil, kan du bespara dig en del krångel när prissättning det. Eftersom olika märken och modeller har olika andrahandsvärdet, det finns några grundläggande faktorer att ta hänsyn till vid bedömningen av en begagnad bil. Instruktioner
1

Ta bilen ut för en provkörning. Lyssna efter eventuella missljud - liknande gupp, klick eller tjut. Inspektera utsidan och insidan av fordonet ordentligt, ta del av eventuella bucklor, repor eller bulor på utsidan och några tårar, fläckar, repor eller slitage i inredningen.
2

Bestäm om delar och funktioner i bilen som skiljer den från en annan bil av samma modell och år. Om bilen har några extra funktioner, t.ex. en skinnklädsel, en CD-spelare eller satellitradio, kommer andrahandsvärdet vara högre än en liknande bil som inte har dessa.
3

Konsultera Kelley Blue Book och leta upp bilens exakt märke, modell, år och funktioner för att avgöra vad en liknande bil är värd
4

Besök en återförsäljare som specialiserat sig på bilens märke -. exempelvis en Chevy eller Ford återförsäljare - och be en försäljning expert vad han skulle bedöma bilens värde. Skaffa en insider åsikt hjälper dig att prissätta bilen rätt, särskilt när de ekonomiska tiderna är svåra.
5

Kontrollera din lokala tidningens bilannonser under "Automotive" avsnittet. Leta efter listor marknadsför liknande bilar till den du bedöma. Detta kan hjälpa dig att avgöra bilens verkliga säljande värde, eftersom en bils värde varierar från stat till stat. Till exempel kan någon i ett storstadsområde kunna sälja exakt samma bil för mer än någon som bor i en mer lantlig miljö.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150084.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.