Hur man beräknar den värdenedgång av en Wrecked Car

Det kan vara svårt att bestämma värdet på ett förlist bil. Wrecked bil värden bestäms delvis av värdet på bilen innan den förliste, delvis utifrån svårighetsgrad av skadan, kostnaden för reparationer i förhållande till den skada och även värdet av fordonet som delar eller metallskrot. Beräkning av värdet på din havererade bil kan hjälpa dig att avgöra om det är värt din tid att reparera bilen eller om du skulle vara bättre att bli av med bilen och sätta pengar från sin försäljning mot en ny bil. Instruktioner
1

Beräkna värdet på bilen innan vraket. Du kan göra detta genom att leta upp bilen på någon av flera webbplatser bil värde, inklusive Kelley Blue Book, Edmunds och NADA. Mata in informationen som var rätt för bilen innan vraket för att få en allmän ungefärlig värde för din bil.
2

avgöra hur allvarlig skadan som orsakas av vraket. Det bästa sättet att göra detta är att ta det till en bil verkstad och få en uppskattning av kostnaderna för reparationer på din bil. Du kanske vill få flera uppskattningar från flera olika verkstäder och genomsnittliga ihop dem för att få den mest exakta uppskattningen för dina skador.
3

Subtrahera kostnaden för reparation från pre-olyckan värde av bilen för att få den minskade värdet på bilen.

Till exempel, säga att du ägde en Ford Taurus med ett värde på $ 3000 innan en olycka som orsakat ungefär $ 1500 i skador på bilen. Det minskade värdet på din bil kommer att vara något mer än $ 1.500.
P Om kostnaden för reparationerna kommer nära eller överstiger värdet på bilen, bilen är normalt anses vara totalt eller för att ha något värde förutom som delar eller skrot. Fordon som säljs som delar eller metallskrot vanligtvis värderas mellan $ 50 och $ 250, beroende på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150050.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.