Hur mycket kostar en stor olycka påverka en bilens värde?

Dåligt utformade highway infrastruktur och en ständigt ökande befolkning leder till tilltäppta vägar och oönskade körvanor. Enligt Bankrate, skapar en stor olycka en förlust i en bils värde av upp till 18 procent. Denna förlust kallas "minskade värde" och påverkas av olika komponenter. Marknadsvärde

Värdet av en bil innan olyckan är en viktig del i att bestämma din ekonomiska förlust från en olycka. Den dyrare bilen, desto större blir förlusten i värde är sannolikt att bli. Lyxbilar tar ofta den största hit värde efter en allvarlig olycka på grund av sina branta inköpspriser.
Tidsplan

Åldern på bilen kombinerat med antalet miles driven faktor i att bestämma värdet på din bil. En ny bils värde börjar sjunka så fort du gör köpet. De största minskningarna förekommer i de tre första åren av ägande. För de flesta bilar, skapar en större olycka under denna tid en större värdeminskning än om olyckan inträffar efter den inledande treårsperioden.
Betydelse

Även om försäljningspriset för bilar fortsätter att öka, inte hålla konsumenterna inte bilar så länge de används till. Eftersom många konsumenter finansierar sina bilar med liten eller ingen handpenning, att få bästa möjliga pris på ett inbyte eller försäljning blir en nyckelfaktor för att uppgradera till ett nytt fordon. De flesta försäkringsbolag rapporterar olyckor till en olycka rapportering tjänsten. Denna information är tillgänglig för bilhandlare och enskilda konsumenter.
Överväganden

Den viktigaste faktorn som avgör din ekonomiska förlust efter en större olycka är omfattningen och typen av skada till bilen. Strukturella skador, eller skador på ramen, skapar mer förlust till en bils värde än någon annan typ av skada. Omfattningen av skadan återspeglas i kostnaden för reparation. Kostnaden för reparationen i förhållande till bilens värde före olyckan är en stor faktor i att bestämma ekonomisk förlust. En bil värd $ 60.000 som upprätthåller $ 10.000 värde av skador i en olycka kommer förmodligen inte förlora så mycket värde som en bil värd $ 20.000 som upprätthåller samma mängd skador. Addera Expert Insight

Bilägare har rätt att lämna in ett minskat värde fordran mot tredje part försäkringsbolag för att ta igen den förlorade värdet på bilen. Företag specialiserade på att ge minskad-värdebedömningar. Du kan även skicka in en värdenedgång fordran mot din egen försäkringsgivare om du drabbas av ett oförsäkrat bilist och bära oförsäkrade bilist täckning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150032.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.