Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Låga Diesel Fuel Effects

Lågt dieselbränsle är bränsle som består av 15 delar per miljon (ppm) eller mindre svavelhalt. Denna minimalt svavelinnehåll minskar nivån av skadliga utsläpp i miljön, inklusive nitrat oxidanter och andra giftiga ämnen. Som i år allt bränsle som används i USA på vägar och motorvägar måste vara av en låg diesel svavelhalt. En stor andel av låga dieselbränslen är tillverkade av olja, men det finns alternativa bränslen naturen har låg svavelhalt t.ex. bio diesel som har utvecklats. Petroleumbaserade låga dieselbränslen har haft olika effekter på både miljö och ekonomi sedan starten och introduktion på marknaden sedan sekelskiftet. Advanced Fuel utsläppskontroller

låg svavelhalt diesel har utvecklats med det primära syftet att möjliggöra avancerad avgasrening teknik för att vara effektiv och helt fördelaktigt för miljön. Denna teknik hjälper till att reglera och minska upp till 90% av alla skadliga avgasemissioner, bland annat kväveoxider och särskild fråga, som båda är stora bidragsgivare till föroreningen inom miljön. Produktionen av lågsvavlig diesel har kombinerats med denna teknik för att producera renare bränsle och ett effektivare bränsle bränningen, som kallas Clean Diesel.
Sämre bränsleekonomi
Low dieselbränslen kan minska bränsleekonomin för ett fordon.

För alla de miljömässiga konsekvenserna av låg diesel svavelhalt, det finns ekonomiska aspekter också. Bränsleekonomin för en låg dieselbränsle något reducerad jämfört med traditionella diesel eller bensin, främst på grund av den process som tillverkar låg diesel kan försämra bränslets energiinnehåll och dess smörjande. Detta kan minska bränsle-effektivitet och kostnadseffektivitet för att köra ett fordon. Detta faktum återspeglas i bränslepriserna över hela USA rapporterade i oktober 2010, där diesel presenterade en 12% ökning i pris från föregående kvartal, och såldes till en dyrare ränta än bensin per gallon.

Ökad miljömedvetenhet


Utvecklingen av låga dieselbränsle och avancerad avgasrening teknik har lett till en ökad miljömedvetenhet, samt jämförande studier mellan petroleumbaserade låga dieselbränslen och andra alternativa bränslen. Ett sådant alternativt bränsle källa är komprimerad naturgas, som är en luktfri, icke-frätande gas som kan utnyttjas i antingen flytande eller gasform. Dess användning som bränsle har ökat stadigt sedan sekelskiftet, och bränslet gör förbättra bränsleeffektiviteten i ett fordon. Men forskning har visat att låga diesel är betydligt mer miljövänlig och ger mindre utsläpp av gifter och andra skadliga ämnen. Sådana fynd har utmanat någon skepsis kring petroleumbaserade låg diesel och miljöanpassning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134942.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.