Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Egenskaperna hos flytande dieselbränsle

Dieselbränsle är något flytande bränsle kompatibel med en dieselmotor, och är oftast tillverkad av petroleum, men dieselbränslen kan också göras från naturgas eller kol, metan och andra biogas, samt växt-och djurmaterial . Dieselbränsle används ofta för att driva stora fordon, såsom bussar, lastbilar och tåg samt anläggningsmaskiner och generatorer. Den kan också användas i personbilar, men är mindre vanligt än bensin. Detta bränsle har några grundläggande egenskaper som gör den mer eller mindre lämpliga för särskilda användningsområden. Brännbarhetsklass

Dieselbränsle är både effektivare och mindre brandfarligt och explosivt än bensin. Den har en flampunkt, eller gasformigt tändpunkten på mellan 144 och 165 grader Fahrenheit, jämfört med bensin är extremt låg flampunkt -45 grader. Detta gör det ett önskvärt bränsle i militära operationer, stora fordon som måste få mest energi möjligt från sitt bränsle, och alla fordon arbetar under farliga förhållanden.
Viskositet

Diesel bränslets viskositet ökar betydligt i lägre temperaturer, jämfört med bensin. Detta innebär att i närheten av 0 grader Fahrenheit, omvandlar den till en icke-flytande gel som inte kan pumpas lätt. Låg temperatur dieselbränslen innehåller tillsatser för att fördröja detta problem, men inte helt förhindra det. Enligt DodgeRam.org, till dieselbränslen kan användas vid temperaturer under 32 grader bör ha ett cetantal av 45 eller mer. Bränsle balsam är tillgängliga för förare i kalla klimat som vill skydda sin dieselbrännolja, och lägga en del fotogen till 10 till 20 delar diesel kan hjälpa ungel bränsle som redan har tjocknat.
Svavel Innehåll

traditionell diesel har också en hög svavelhalt. Svavlet i dieselbränslet verkar som ett smörjmedel, så att den kan röra sig smidigt genom en motor. Emellertid är svavelutsläpp från dieselbränsle betraktas en miljörisk, eftersom de bidrar till surt regn och minska luftkvaliteten. Många dieselbränslen finns för närvarande för försäljning innehåller mycket låga halter av svavel. Off-road och specialitet-grade bränslen är mer benägna att ha höga svavelhalter än på motorbränsle. Enligt DodgeRam, org, mycket gamla dieselfordon kan ha problem med att använda lågsvavliga bränslen, och kan kräva motor ombyggnader för att rymma de nya bränslena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134900.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.