Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Ljusets egenskaper Diesel Oil

Lätt dieselolja, eller LDO, är en blandning av komponenter från destillation av diesel. Det används i motorer med ett varvtal mindre än 750, såsom pannor och ugnar. LDO är också kallad destillatbränsle eller märkt olja eftersom det är märkt med ett färgämne. Ett antal egenskaper måste uppfylla standardkrav för ett bränsle skall klassificeras som lätt dieselolja. Vattenhalt, Flampunkt och Viskositet

Vattenhalten i LDO får inte överstiga 0,25 procent av volymen. Flampunkten (den lägsta temperaturen för antändning) är 66 grader Celsius. Viskositeten hos LDO vid 40 grader Celsius ska vara minst 2,5 centistrokes och högst 15.7 centistrokes.
Svavel, Sediment, kolrester och askhalt

LDO är skyldig att ha en svavelhalt på mindre än 1,8 viktprocent. Sediment nivåer måste vara lägre än 0,1 viktprocent. Askhalten skall vara mindre än 0,02 viktprocent. LDO måste innehålla mindre än 1,5 rester procent kol.
Cetantal

cetantal LDO är 45. Detta mått på förbränningen kvalitet kan vara upp till 100 men mest premium dieslar är runt 60. Ett högre cetantal innebär att bränslet är av högre kvalitet.
Hällpunkt

Flytpunkten är den lägsta temperatur som bränslet kommer att flöda. Denna kvalitet är viktigt för fortsatt utveckling i kylan. Flytpunkten för LDO är 12 grader Celsius från november till februari och 21 grader Celsius under resten av året.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134943.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.