Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man sållar Diesel

Dieselmotorer använder ett bränsle som innehåller bensin blandad med olja. Oljan fungerar som både kyl-och smörjmedel. Detta självsmörjande design gör dieselmotorer mycket tålig, men de är också väldigt lätt att påverkas av föroreningar i bränslet. Bränslepumpen som ligger i hjärtat av en dieselmotor arbetar vid mycket höga tryck, och kommer inte att fungera med ens en liten mängd korn i den. Av denna anledning måste diesel får filtreras innan den når motorn. Detta sker i flera steg. Instruktioner
1

Filtrera bränslet som du häller den i bensintanken med ett filter tratt. Som av November 2010, dessa trattar varierar i pris från $ 6 till $ 200, men några av de kanaler i den nedre delen av intervallet gjorde ett acceptabelt jobb med filtrering grus ur dieselbränsle. För att använda dessa filter, helt enkelt in den smala änden i din bränsletank och häll diesel från pumpen tillräckligt långsamt för att undvika överbelastning av filtret.
2

Använd motorns bränslefilter. Dieselmotorer inkluderar bränslefilter mellan tanken och motorn. Samtliga motorer har ett primärt filter på sugsidan på bränslepumpen med hål 10 till 30 mikrometer bred, detta fångar grus i bränslet från tanken och förhindrar sekundära filtret (om det finns någon) från igensättning. Sekundära filter är monterade mellan bränslepumpen och spridarna bränsle och är mycket finare, med hål mellan 2 och 10 mikrometer bred. Dessa filter måste alla rengöras regelbundet för att fungera korrekt.
3

Filter vatten från din motor med bränsle /vatten separator. Detta är en komponent inbyggd i motorn som avlägsnar vatten som annars skulle orsaka rost och skador på det inre av motorn. Den gör detta genom att använda specialbehandlad vattenavvisande papper för att tvinga vatten till botten av en lagringstank. Denna tank måste regelbundet tömmas för detta system att fortsätta arbeta. Innan det i din tank
4

Filter bränsle. Om du gör biodiesel hemma från matolja eller växtprodukter, kommer det att bli nödvändigt. Häll diesel genom filter polypropenpåse, tillgänglig från leverantörer vattenfiltrering. Bränslet kan först hällas genom en bred (25-micron) filter, sedan genom 10-micron, och 5-micron filter. Detta kommer att hålla de finare filter från igensättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134926.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.