Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur Prime ett bränslefilter vattenavskiljare

Priming är en verksamhet som är nödvändig för all förbränning och motorer med kompressionständning, men priming ett bränslefilter med vattenavskiljare är specifik för dieselmotorer. Dieselbränsle tenderar att absorbera mer vatten än bensin gör, och en vattenavskiljare gör att vattnet kan rinna ur dieselbränslet utan att motorn stannar och orsakar kostsamma reparationer. Instruktioner
1

Hitta ditt vatten separator. I de flesta dieselmotorer, det ligger på bränslefiltret. I vissa är det en integrerad del av bränslefiltret, så ändra dessa filter erbjudanden med vattenavskiljare. Om din bil har den senare delen, byta bränslefilter och gå direkt till steg 3.
2

Vrid petcock på vattenavskiljaren till vänster för att tömma ut vattnet. Det är en liten ventil på botten av bränslefiltret ansluten till lagringstanken för vattnet. Du kommer förmodligen att kunna se vattnet genom ackumulatortanken. Vrid petcock tillbaka till höger för att täta vatten separator igen. Vissa lastbilar och dieselbilar har en lampa som visar när vattnet avskiljaren behöver tömmas, och några bara förväntar dig att göra det tillsammans med regelbundna oljebyten och tjänster.
3

Prime bränslefiltret. Vissa dieselmotorer har en självsugande system som bara kräver att du dra runt motorn med tändningen tills den fångar och lyser. För andra, pop huven och leta reda på bränslefiltret. Din bruksanvisning kommer att ha information om ditt system är självsugande eller inte. Om du inte har en självsugande bränslesystemet, gå vidare till steg 4.
4

Vrid luftavtappningsventil på utgående bränsle medurs linjeräknaren bara tills det är löst. Pumpa primern handtaget bredvid filtret eller primer ventilen på toppen av filtret tills luften stannar väser ur linjen, och dra åt luftavtappningsventil. Det kan ta flera pumpar för att driva all luft ut och fyll filtret helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134829.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.