Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Om utsläpp från dieselmotorer

Med sin kombination av energieffektivitet och makt, är diesel teknik som används av de flesta amerikanska kommersiella fordon, liksom de flesta jordbruk och anläggningsmaskiner, lok frakt, och många fartyg. Som ett resultat, företrätt diesel 22 procent av den amerikanska petroleumbaserade koldioxidutsläpp med 2005. Förbättrad teknik

Äldre dieselmotorer använde en mekanisk pre-combustion process för att blanda bränsle och luft, vilket leder till ofullständig förbränning och mer skadliga utsläpp från avgasrör. Men nyare dieselmotorer använder ett direkt system för bränsleinsprutning för att bättre styra förbränningsprocessen och emissioner. Dieselmotorer är generellt mer bränsleeffektiva än bensinmotorer.
Sammansättning

Nyare dieselmotorer ger låga halter av koldioxid, koloxid och kolväten. Dessutom dieselmotorer avger reaktiva kväveföreningar och partiklar.
Hälsoeffekter

Enligt den amerikanska Environmental Protection Agency, exponering för dieselavgaser har varit kopplade till lungcancer och ett sortiment av icke-cancer andningsproblem. Risken för lungcancer var högst bland arbetare i yrken där dieselmotorer används.
Utsläppsnormer

EPA antagit strängare utsläppsnormer för alla typer av dieselfordon . EPA: s normer för nya lastbilar och fordon i 2007 var 0,2 gram kväveoxider per hästkrafter timme, jämfört med 10,7 gram i 1984. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134961.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.