Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur får stor körsträcka på min 2001 Dodge Cummins

Den 2001 Dodge Ram, utrustad med en Cummins diesel, är en mångsidig, kraftfull lastbil. Den Cummins diesel kan producera 245 hästkrafter och upp till 505 pounds av vridmoment, vilket gör den lämplig även för de tyngsta av dragande och bogsering jobb. Den verkliga fördelen med diesel, dock, är att det inte offra bränsle körsträcka för makten. I ett test utfört av Truckin, var en dieseldriven Ram kunna uppnå 23 mpg på landsväg och 17 mpg i staden. Hjälp garantera din lastbil får samma körsträcka, eller ännu bättre, genom att följa några enkla steg. Instruktioner
1

Ändra din vanliga motorolja av hög kvalitet syntetisk olja. Som din 2001 Cummins diesel åldrar, blir det mer och mer benägna att utveckla problem och kör mindre effektivt. En kvalitet syntetisk minskar friktionen i motorn och låt den arbeta mer ansträngning. Som din Cummins löper smidigare, kommer du att uppleva större bränsle körsträcka. Också byta till en högkvalitativ olja för din transfer case och differential.
2

Byt ut din Dodge mäldsystem luft induktion och filter för en högpresterande och filter. Medan det finns inget tekniskt fel med ditt lager luftintag och filtreringssystem är en prestanda som utformats för att öka kvantiteten och kvaliteten på luften tillgänglig för din motor. Denna ökning av kvaliteten luft gör att din motor att arbeta mer effektivt och med större kraft. Med den ökade effektiviteten, kommer du att märka bättre bränsleekonomi.
3

Installera en effektmodul (eller chip) under huven på din Dodge pickup. En makt modul, också känd som en effekt chip, kommer att göra smärre justeringar i din Cummins ecu (elektrisk styrenhet). Dessa justeringar ändrar bara tillverkarens inställningar för din pickup, vilket möjliggör både högre effekt och bränsle körsträcka.
4

bort din Dodge gamla, standard avgassystem. I dess ställe, installerar ett nytt, prestationsbaserad avgaser. Återigen, medan din gamla avgaser är funktionell, är det smala och sannolikt flera krökningar som stryper utflödet av avgaser. Ett prestationsbaserat avgassystem, å andra sidan, är bredare och rakare. Detta gör det lättare för din Cummins dieselmotor att utvisa dess avgaser. Än en gång, med arbetsbördan på reducerad motor, kommer du att se ett uppsving i kraft och bränsleeffektivitet.
5

Kör din Dodge pickup rimligt. Eventuella ändringar installerade på din pickup för att öka bränsle körsträcka kan kompenseras om du kör din lastbil som om det vore en racerbil. Försök att begränsa din hastighet vid eller under 60 mph. Också undvika aggressiva körvanor, såsom plötslig, snabb acceleration och häftig inbromsning. Om du kör med avsikt att uppnå bättre bränsle körsträcka, bör du börja märka besparingar vid pumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134859.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.