Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man använder diesel för att rengöra en motor

Det är viktigt att rengöra ett fordons motor för att ta bort uppbyggd som har utvecklats, bland annat fett och olja. En ren motor kommer att köra mer effektivt, och hela motorn kommer att stanna svalare när den är igång. Dieselbränsle är ett billigt och pålitligt alternativ för rengöring av ett fordons motor. Processen med att rengöra en motor med dieselbränsle omfattar förberedelse, användning av diesel, och det korrekta sättet att städa upp efter diesel används. Saker du behöver
plastark eller stor kastrull
Brush
Pappershanddukar
Plastpåsar
Gummiband
Vattenslang
Visa fler instruktioner

1

Öppna huven. Sprid en stor plast presenning under bilen så dieselbränslet inte komma på trottoaren eller marken. En aluminiumpanna kan också användas så länge den är tillräckligt stor för att samla bränsle som kommer att köras bort av motorn.
2

Slå bilen på tillräckligt länge för att milt värma motorn. Auto Media hemsida säger en varm motor kommer att mjuka upp fett och uppbyggd, vilket gör det lättare att ta bort.
3

Täck luftfilter, distributören och pluggar tråd runt distributören med plastpåsar. Auto Education hemsida rekommenderar säkra plastpåsar med gummiband för att skydda de delar när motorn är rengörs.
4

Häll långsamt en liten mängd diesel ovanpå motorn. När bränslet har satt på motorn i några minuter, använd en borste för att lossa uppbyggd och fett. Pappershanddukar kan sedan användas för att ta bort fett och uppbyggd från motorn.
5

Häll lite diesel på en handduk, och sedan använda den för att rengöra sidorna och botten av motorn utan att spilla stora mängder av dieselbränsle på marken.
6

Spray motorn med en vattenslang för att avlägsna dieselbränsle. Använd endast vatten för att rengöra motorn om avrinningen kan begränsas korrekt. Dieselbränsle är inte miljövänligt, så låt inte avrinningen gå på gräs eller andra naturområden.
7

Ta bort plastpåsarna från runt motorn. Stäng huven. Var noga med att korrekt förfoga över plast presenning eller aluminium fack som användes för att innehålla dieselbränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134946.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.