Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Historien om Diesel Fuel

Diesel är en av de bränslen som kan raffineras från råolja. Några andra raffinerade bränslen innefattar bensin, fotogen och eldningsolja. Dieselbränsle anses vara en mid-vikt oljeprodukt. Bensin och fotogen är exempel på lätta oljeprodukter. Smörjmedel och bunker är exempel på tunga oljeprodukter. Nya tekniska förändringar möjliggöra förbränning av mer högförädlade dieselbränslen som förorenar mindre. Rudolf Christian Karl Diesel

Rudolf Christian Karl Diesel uppfann dieselmotorn 1892. Den ursprungliga motorn var konstruerad för att köras på koldamm. Eftersom oljeindustrin fortfarande var i sin linda, experimenterade Diesel med motormodifieringar som gjorde det möjligt att använda vegetabilisk olja som bränsle.
Tidiga experiment med petroleum diesel

oljeindustrin växte, blev en lägre bränsle av liknande eldningsolja utvecklas. Kommersiell användning av petroleumbaserade dieselbränslen började med utvecklingen av en diesel insprutningspump i 1922. Provkörningar började med en Bosch pump 1924. Kommersiell produktion av pumparna började i 1927, samma år som den första experimentella dieseldriven bil infördes.
Tidig dieselbränslen

Utvecklingen av tidiga petroleum dieselbränslen och om experimentella fordon brinnande diesel var en synergistisk process. Möjligheten att försäljningen av bränslet utlöste mer raffinering, och mer raffinering uppmuntrade vidareutveckling. Tidiga dieselbränslen hade en hög svavelhalt och resulterade i högre föroreningsnivåer. Eftersom dieselmotorer inte ha smörjolja, kommer motorns smörjning från bränslet själv. Högre svavelhalter gav bränsle mer smörjande förmåga.
Commercial Vehicle Production


År 1936 introducerade Mercedes första produktion bil med Mercedes-Benz 260D. Intresset för dieseldrivna personbilar ökade efter andra världskriget. Den högre effektivitet av motorerna resulterade i många taxibolag antagande dieselmotorn för att spara kostnader. Den ökade efterfrågan på diesel orsakade en brist på bränslet i slutet av 1940 och början av 1950-talet. Även dieseldrivna bilar var i allmänt bruk, presenterade Volkswagen den första kompakt bil med en dieselmotor i 1975. Den diesel Jetta producerades som svar på oljekrisen på 1970-talet och var den mest bränsleeffektiva bilen i produktion på den tiden. Förbättringar i dieselmotorer för personbilar har fortsatt, vilket resulterar i popularitet dieseldrivna bilar i Europa.
Modern dieselbränslen

Moderna dieselbränslen har mindre svavel. Lågsvavlig nivåer ger färre svavelutsläpp på avgasröret. De flesta nationer förbjuda nu hög och mid-svavel dieselbränslen, eller begränsa deras användning till off-road och industriellt bruk. År 2006 uppdrog US Environmental Protection Agency att använda ultra-låg svavelhalt dieselbränsle. När detta bränsle kombineras med moderna avgasreningssystem, är resultatet en bil som har avgasrör så lite som, och ibland lägre än traditionella bensindrivna bilar. Addera Biodiesel

Med ordet oljeförsörjning krymper, återhämtade intresset för Rudolf Diesels ursprungliga motorer som bränt vegetabilisk olja. Genom att göra mindre motormodifieringar, kan de flesta moderna dieselmotorer bränna vegetabilisk olja. Vissa ägare av dieselfordon samlar används vegetabilisk olja från platser som snabbmatsrestauranger. Genom att filtrera den använda oljan, kan den brännas i ett antal moderna bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134812.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.