Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man kan förbättra bränsle körsträcka med Cummins Diesel

Cummins först började tillverka dieselmotorer specifikt för Dodge Pickup 1989. Detta skulle sätta standarden för andra dieseldrivna mickar i både hästkrafter och vridmoment. Genom åren utvecklades Cummins diesel att inkludera en turbo diesel 2004 som rankades högst i sin klass när det gäller kraft och tillförlitlighet. Naturligtvis, med mer tillgänglig effekt, måste bränsleeffektivitet småningom bli ett bekymmer. Om du kör en Dodge pickup med en Cummins under huven, det finns saker du kan göra för att aktivt förbättra ditt bränsle körsträcka. Instruktioner
1

Kör din Cummins-drivna lastbilar med optimal bränsle körsträcka i åtanke. Kom ihåg, dieslar drivs mest effektivt, och även producera de mest vridmoment, när motorn stadigt arbetar vid en lägre varvtal. Därför, när man kör på motorvägen, använder farthållaren för att begränsa hastigheten på din lastbil till mindre än 65 mph. Detta kommer att hålla din varvräknare på den lägre delen av skalan och öka din bränsle körsträcka.
2

Shift tidigt om din bil har en manuell växellåda. Detta hänvisas till som kort-shifting. Till skillnad från bensinmotorer, föredrar en dieselmotor som ska skiftas in i den näst högsta växeln långt innan den når sin toppeffekt. Återigen, håller denna lastbilen körs med en lägre varvtal och hjälper dig att spara pengar vid pumpen. Om du har en lastbil med en automatisk växellåda, bara ihåg att du inte ska pistol motorn mer än du absolut måste och använder overdrive, om sådan finns.
3

Köp kvalitet bränsle för din Cummins. Även om det låter som sunt förnuft, kan billiga, låg kvalitet bränsle vara frestande, särskilt när diesel priserna skjuta i höjden. I slutändan kommer du att öka din bränsle körsträcka med högsta kvalitet dieselbränsle och spara din motor från framtida skador orsakade av rinnande eller smutsigt bränsle.
4

Byt ut din vanliga motorolja med en bra syntet. Ett bidrag syntetisk kommer att tillåta din Cummins motorn köras med optimal prestanda, eftersom det minskar nivån av friktion och ökar effektiviteten i motorn. Med de extra fördelar av renare avgaser och fler hästkrafter, kommer du att uppleva också bättre bränsleekonomi. Dessutom kommer du att märka förbättringar bränsle körsträcka om du byter till högre kvalitet oljor i din differential och transfer case.
5

Köp en power-modul avsedd för din Cummins diesel. Det finns en mängd olika märken på marknaden, så du bör titta runt innan du bestämmer att köpa. När du har en makt-modul, är det enkelt att installera. Vanligtvis är allt som krävs ansluta den till rätt uttag. När det är installerat, gör modulen elektroniska justeringar av motorn, vilket gör det smidigare och öka bränsle körsträcka. Det kommer också att ge dig extra hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134863.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.