Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel Fuel Egenskaper

En riktig förståelse av dieselbränsle egenskaper är viktig för alla som kör ett fordon utrustat med en dieselmotor. Kunskap om några grundläggande egenskaper kan hjälpa dig att se till att bränslet du lägger in din motor inte kommer att orsaka långsiktig skada. Var och en är lätt att identifiera, och kräver ingen professionell expertis vid identifiering och hantering av bränslen. Cetantal

I lekmannaspråk, är det cetantal (eller betyg) ett mått på hur snabbt bränslet antänds efter kompressionen stroke i en dieselmotor. Dieselbränsle är konstruerad för att snabbt och fullständigt förbränna efter kompressionstakten (efter att den når den övre dödpunkten). Dieselbränslen med lägre cetantal tenderar att brinna långsammare, vilket inte är optimalt i de flesta fordonstillämpningar. Enligt CDX eTextbook, använder diesel med ett cetantal högre än 35 till 40 - beroende på motorns tändsystem - är viktigt för effektuttaget från motorn. Använda dieselbränsle med ett cetantal som är för låg kommer att orsaka startsvårigheter samt en minskning av bränsleförbrukningen. Chevron fastställs en minsta cetantalet 40 för alla dieselbränslen den producerar.
Viskositet

Enligt Chevron, är viskositeten en viktig faktor i finfördelning och förbränning av bränsle genom spridarna. Chevron varnar för att dieselbränslen som inte är kompatibel med ASTM D 975 standard skulle göras till fel viskositet specifikationer. Det kan leda, ungefär som ett felaktigt cetantal, till förlust av makt och dålig bränsleekonomi. CDX eTextbook noterar att felaktigt bränsle viskositet kan skada motorns insprutningssystem.
Grumlingspunkt

Grumlingspunkten på diesel är viktigt för låg temperatur diesel bränsledrift. Råolja innehåller naturligt paraffin, vilket i diesel fortfarande i betydande mängder även efter förädling. Enligt Chevron, kommer detta vax smälta och bli inert vid 100-180 grader Fahrenheit. Detta är normalt. Emellertid när bränslet kyls till lägre temperaturer, kommer vaxet börjar att "fällning" ut ur bränslet, vilket ger bränslet en grumligt utseende. Den punkt vid vilken paraffinvaxet blir märkbar anses grumlingspunkten. Enligt den oberoende Towers of Washington, typiska dieselbränslen har en grumlingspunkt av cirka 40 grader Fahrenheit. De flesta motorer kommer att fortsätta att köra i det här skedet, men vara medveten om att detta är en föregångare till hållpunkt. Addera Pour Point

Kylning dieselbränsle vidare nedan molnet punkt kommer att föra bränsle till flytpunkten. Flytpunkten är den punkt där paraffin blir så tjock att bränslet tar på en gel-liknande konsistens och kommer inte att hälla. Chevron approximerar att detta sker vid 6 till 10 grader Fahrenheit under grumlingspunkten för bränslen som inte har flytpunktssänkare tillsatta. De oberoende Towers of Washington säger att motorn kommer att misslyckas med att köra på och nedanför hållpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134847.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.