Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vilka är fördelarna med dieseldrivna lastbilar?

Det finns många fördelar med att köpa en lastbil i stället för en med en bensinmotor. År sedan, var dieselmotorer smädade så högt, smutsiga och besvärligt. Denna stereotyp inte längre passar. Dagens dieseldrivna fordon är tyst, ren och snygg. Jämfört med bensinmotorer, erbjuder diesel ökade bränsleekonomi, renare utsläpp, ökad bogsering makt, enklare underhåll och högre värdebeständighet. Ökad Fuel Economy

Dieselbränsle innehåller mer energi per liter än bensin, vilket innebär att dieselmotorer kan producera mer kraft när du använder mindre bränsle än en bensinmotor. Det är av denna anledning som dieselmotorer genomsnitt 20-30% bättre bränsleekonomi än liknande fordon med gasmotorer.
P Om priset på gas och diesel var identiska, med en dieselmotor skulle spara drivrutinen $ 1500 eller mer i bränslekostnader för varje 100.000 miles av körning, enligt branschens uppskattningar.
renare utsläpp

Teknologiska framsteg har ökat städningen av dieselfordon. Högtrycks direktinsprutning system gör dieselmotorer mer effektiva på att minska växthusgaserna under förbränningen. Särskilda partikelfilter stoppar majoriteten av sotpartiklar från att släppas ut i luften. Dessutom har framsteg minskat den mängd bränsle som krävs för förbränning, vilket innebär att dieslar bränner mindre bränsle och därmed släpper ut mindre koldioxid än bensinbilar.
Ökad Dragkapacitet

Ökad vridmoment är en av de största fördelarna för dieselmotorer. Medan bensinbilar i allmänhet har höga hästkrafter, dieslar har generellt sett betydligt mer vridmoment. Detta gör det möjligt för dem att dra eller bogsera större laster.

Bogsering är svårt på varje motor, men dieslar har utformats för att hantera de extra belastningar. Drivs under identiska bogsering förhållanden, kommer bensinmotorer slitas ut dubbelt så snabbt som dieselmotorer. Även om man antar att kostnaden för bensin och diesel var desamma, dieselmotorn skulle spara mer än $ 2.500 i gas per 100.000 miles jämfört med bensinmotorer bogsering samma belastning.
Enkelt underhåll

Eftersom dieselmotorer fungerar annorlunda än bensinmotorer, de behöver service lika ofta och kräver mindre komplicerade reparationer. De har också längre i genomsnitt än bensinmotorer gör.

Dieselmotorer inte kräver komplicerade insprutningssystem eller tändstift. Detta eliminerar risken för antändning misslyckande och minskar mängden motordelar som behöver service.

Gasenheter brinner mycket varmare än dieselaggregat, vilket minskar deras livslängd. När den sköts ordentligt, kan dieselmotorer köras i mer än 250.000 miles.
Värdebeständighet

Många människor kan besluta mot dieselmotorer på grund av den initiala högre kostnaden för inköp fordonet. Dock kommer den ökade bränsleekonomi och minskade underhållskostnader betala för motorn under tiden. När diesel ägare väljer att handla med eller sälja sin bil, tycker de oftast att deras fordon är mer värda än liknande modeller gasmotor. Det finns en ökande efterfrågan på begagnade dieselbilar som konsumenter inser de många fördelarna med att äga den här typen av fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134810.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.