Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man byter en Duramax 2500 HD bränslefilter

Byta bränslefilter i en Duramax Diesel 6,6 liter kan förbättra ditt fordons bränsle körsträcka och eliminera många problem med fukt i bränsleledningarna. Den Duramax Diesel introducerades 2001 för att både Chevy och GMC lastbilar, och är tillverkad i Moraine, Ohio genom DMAX - en gemensam insats mellan General Motors och Isuzu. Byte av bränslefilter bör ta cirka två timmar, om du aldrig har gjort denna typ av arbete innan. Alla de verktyg och reservdelar som behövs för detta jobb finns på bildelar butiker. Saker du behöver
Tänger
dräneringskärlet
Rags
nya bränslefiltret
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Leta upp bränslefiltret på sidan av motorn. Placera drain pan under bränslefiltret
2

Öppna ventilen i botten av bränslefiltret -. Ventilen släpper smutsigt bränsle och vatten från bränslefiltret. Tillåt tömning i ungefär två minuter.
3

bort den elektriska kretsen, som ligger i botten av filtret, från dess kabelnät (detta är känt som vatten-i-bränsle-sensor) .
4

Avlägsna vatten i bränslet sensor helt från botten på bränslefiltret.
5

Snurra filtret moturs för att ta bort den från det övre huset eller bränslepatronen. Använd en tång på ett filter som har fastnat på eller korroderat.
6

Installera det nya filtret på toppen först. Snurra tillbaka filtret i den övre bränsleledningen och bränsle värmeaggregatet. Vrid medurs tills du har ca 30 foot-pounds av vridmoment på filtret (det vridmoment du skulle använda för att dra åt en skruv).
7

Montera den nedre delen av bränslefilteraggregatet. Stäng dräneringsventil.
8

Pump grundfärgen ovanpå bränslefilteraggregatet 30 gånger, eller tills pumpen knappen blir svårt att driva. Starta bilen och kontrollera eventuella bränsleläckage. Om trucken inte startar, upprepa primern pumpa tills primern knappen blir stel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134894.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.