Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vilka är nackdelarna med diesel i bilar?

Dieselbränsle är oftast tillverkad av petroleum, men termen kan också hänvisa till biodiesel. Dieselbränsle har länge använts av lastbilschaufförer att transportera varor runt om i USA. Några bilar stilar utnyttjar även diesel. Vissa bilägare njuta av sina dieselfordon så mycket att de inte skulle köpa något annat. Medan en diesel kör bil kan få fler miles och leva ett längre liv, det finns också några riktiga nackdelar med att köra en dieseldriven bil. Kostnaden för diesel

I de flesta delar av landet, kostar diesel mer per gallon än vanlig bensin. Även lastbilar som körs på hundratals liter per tank kan få gas körsträcka för att motivera den extra kostnaden, det är inte alltid fallet. Dieselmotorer är mer bränsleeffektiva, men när du lägger in den extra kostnaden för bränslet, de extra skatter vissa områden plats på dieselbränsle och utmaningen i att hitta diesel i vissa områden, om det är värt några extra miles per gallon för att köra en dieselmotor blir diskutabelt.
Vädret Utmaningar

Människor som lever i kallare klimat kommer att tycka att diesel inte köra lika bra i kallare temperaturer. När temperaturen sjunker, bildar dieselbränslet kristaller och blir nästan geléliknande. Detta kan innebära att dieselmotorer är en riktig utmaning att börja på vintern. Dessutom kan bränsleledningar bli igensatta lättare.
Biodiesel och jordbruksmark

Biodiesel tillverkas av vegetabiliska oljor. Men, för att producera biodiesel kräver enorma mängder av jordbruksmark. Detta är mark som inte längre används för att odla mat och därmed använder upp värdefulla resurser, vilket kan driva upp kostnaderna för frukt, spannmål och grönsaker och produkter som använder dessa anläggningar.
Underhåll av fordon

Det kostar mer att hålla en dieselmotor går än en gasmotor, eftersom dieselmotorn kräver tätare oljebyten. Men de flesta dieselmotorer köra längre än en gasmotor.
Initiala kostnaden för nytt fordon
motorer

Diesel kostar mer i förskott. Cylindern trycket i dieselmotorer är mycket högre än i bensinmotorer. Detta innebär motordelar som blocket, huvuden, vevaxel, stavar, ventiler och kolvar alla måste byggas kraftigare, vilket kostar mer pengar. Dieselmotorer väger ofta så mycket som 300 kg. mer än en bensinmotor i samma storlek.
Noise

Vid acceleration och tomgång, även dagens nyaste dieseldrivna lastbilar skaka fortfarande en hel del mer än lastbilar bensinmotorer. Senaste framstegen inom fordonsteknik innebär att när upp till full hastighet, exempelvis på motorvägen, det är liten skillnad mellan de två så långt som buller. Men vid låga hastigheter och vid acceleration, det finns en stor skillnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134969.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.