Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Behöver jag att lägga bränsle tillsats till min On-Road Diesel?

Eftersom diesel är oftast behandlas med tillräckliga smörjmedel för att ersätta dem som tas bort från den vid raffinaderiet, är ett bränsle tillsats för on-road dieselfordon normalt inte nödvändigt. Däremot kan man ändå hjälpa förbättra smörjningen av bilens pumpar och injektorer --- och därmed livslängden på din motor. Betydelse

I en studie från 2007 av bränsle tillsatser han som gjorts i samband med Diesel Place.com, diesel ägare och entusiasten Arlen Spicer noteras att modern diesel (även kallad ultralåg svavelhalt, eller ULSD) har hade svavel avlägsnas för att hjälpa den att brinna renare. Medan avlägsna svavel också bort vitala smörjmedel, bör de flesta bensinstationer har diesel med extra smörjmedel som redan lagts. Men Spicer konstaterar att slumpmässiga tester visar att inte all kommersiellt bränsle ger rätt smörjning.
Syfte

Förutom att skydda mot ökad förslitning av bränsle-leverans komponenter, inklusive pumpar och injektorer, diesel tillsatser kan tjäna andra syften. Eftersom diesel har vatten och petroleum vax i det, kan den separera och "gel" i minusgrader, vilket kan täppa filter och orsaka fordonets fel. Vissa tillsatser innehåller anti-gel medel och vatten-separerande kemikalier. Andra tillsatser förbättra din cetantal (som kan bidra till antändning i kallt väder).
Effektivitet

Effektiviteten av ett bränsle tillsats beror på hur väl behandlad din köpt diesel var redan och tillsats som används. Eftersom det finns tillsatser för olika årstider och olika motorer, att välja rätt tillsatsen är avgörande för att säkerställa korrekt smörjning. Smörjande förmåga tillsatser mäts i laboratoriet genom en anordning som kallas en högfrekvent återgående rigg. Ett kullager i maskinen inspekteras för ärr efter den sänks ner i smörjoljan och flyttade fram och tillbaka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134976.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.