Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Kalifornien Diesel Smog Rules

The California State Air Resource Board erkänner att han har den mest förorenade luften i nationen. På grund av detta, har Golden State några av Amerikas strängaste smog regler, som kräver drivrutiner för att få en tvåårig smog check och införa tuffa regler på big-rig ägare. Men det finns några undantag, varav diesel ägare bör vara medveten. Som får en Smog Check?

Enligt kalifornisk lag, måste inte alla bilar få en smog check. Dieselfordon tillverkade före 1998 eller med en totalvikt (bruttovikt) på mer än 14.000 pounds är undantagna från biennalen smog check. Dessutom, om din bil är sex eller färre årsmodeller gammal, i stället för en smog check, staten kommer tack på en smog utsläppsminskning avgift till din årliga registreringen. Dessutom, bara vissa län i Kalifornien är föremål för den tvååriga smog check. Addera Vad händer om du misslyckas med Smog Check?

Lagen trädde i kraft den 1 januari 2009, som begränsar din förmåga att få en förlängning på bilens registreringsnummer förnyelse om du missar en smog test. Lagen tillåter endast människor som missade en smog test för att få ett tillfälligt körtillstånd. Om du är i den gruppen och din registrering beror, du fortfarande måste betala din registrering avgifter plus $ 50 för en 60-dagars tillfälliga verksamhetstillstånd. Den gamla lagen tillät dig att få ett tillfälligt körtillstånd om du av någon anledning inte kunde få en smog certifikat.
Diesel Lastbilar och Big Rigs

Fordon i Kalifornien med en totalvikt på mer än 14.000 pounds är inte föremål för den tvååriga smog check. Men enligt den miljöskyddsgrupp ForceChange, fungerar de fortfarande under några av de tuffaste standarderna i nationen. I december 2008, passerade California Air Resources Board strikta regler för att städa upp big-rig föroreningar. Från och med den 1 januari 2011 kommer lastbilsägarna behöva installera dieselavgaser filter på sina riggar. Och från och med 2012, kommer ägarna måste byta motorer äldre än 2010 års modell på ett förskjutet schema genom 2022.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134851.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.