Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur göra bränsle från använd motorolja

använd motorolja har varit ett ämne för diskussion under många år. Många människor känner att det är en ren restprodukt, och har alltid argumenterat över det bästa sättet att göra sig av med materialet. Som det visar sig, gör använd motorolja ett utmärkt bränsle för både värme-och dieselmotorer. Hellre än att försöka hitta ett sätt att göra sig av motorolja, många människor att hjälpa miljön genom att återanvända detta kolväte som ett alternativt bränsle. Om du är intresserad av att hjälpa miljön och samtidigt minska dina bränslekostnader, följ stegen i denna guide för att lära dig att göra bränsle av din begagnade gamla motorolja. Saker du behöver
använd motorolja
2 HDPE Tunnor
10-mikronfilter
5-mikronfilter Sida 2 PVC kontakter Sida 2 PVC-rör (12 inches) katalog
Visa fler instruktioner
1

få två HDPE behållare. HDPE står för High Density Polyethylene. Denna mycket tålig plast används för allt från sport flaskor till transportbehållare. Försök att hitta två av de små blå HDPE fat. Använda 10 gallon fat är okej, men du bör försöka att hitta 15 till 20 gallon fat om möjligt. Det är också bra om du kan hitta fat som har markeringar på sidan för att hjälpa till att identifiera hur många liter av vätska i tunnan.
2

Anslut PVC kopplingar till pipan. Anslut först en PVC-kontakt till pour hål i pipan locket. Kopplingsdonet bör vara dimensionerad för att passa tätt in i hålet. Anslut en bit PVC-rör till kontakten som är något större. Röret ska vara samma diameter på din 10-micron filter, och bör vara minst 12 inches lång så att den även kan fungera som en tratt
3

Använd 10. - mikron filter för att göra en initial filtrering av använd motorolja. När PVC har installerats, placera din 10-micron filter i röret och skjut den till botten. Häll långsamt olja i PVC-rör. Häll mycket långsamt och vara noga med att inte över-häll, eftersom det tar tid för oljan att köra genom filtret in i pipan. Du kanske också vill hålla en stor tratt i toppen av PVC-rör till stöd i ditt hälla. Fortsätt att hälla tills alla dina använd motorolja har filtrerats och är i pipan.
4

Upprepa steg 2 och 3 på en andra HDPE fat, bara med hjälp av en 5-micron filter. Den 10-mikron filter som användes initialt kommer att ta bort större skräp, men sedan en andra filtrering med ett fem-mikron filter kommer att avlägsna alla fina sediment från använd motorolja. Upprepa samma process för att använda en PVC-anslutning, PVC-rör och en stor tratt, men den här gången med hjälp av högre kvalitet filtret. Sakta häll oljan från den första pipan i den andra, filtrering en andra gång.
5

försiktigt mäta hur mycket filtreras motorolja är närvarande i ditt HDPE fat. Det blir lättare att göra om din pipa har markeringar på sidan för att notera hur många liter olja i den. Om ditt fat saknar märkning, använd ett måttband för att mäta hur många inches djupt oljan är. Mät över oljan och markera en linje för att representera en påfyllning av fördubbling av mängden vätska i tunnan.
6

Lägg vanligt dieselbränsle till den gamla motoroljan. Standarden blandningen är att lägga till en lika stor mängd diesel till mängden använd motorolja, vilket ger dig ett 50:50-förhållande. Vissa människor gillar att lägga lite mer diesel än den mängd olja, vilket ger dem en 60:40 blandning. Rör om blandningen i 20 till 30 minuter eller tills allt innehåll är väl blandat. Om du har tillgång till en kommersiell kvalitet mixer du kan automatisera processen och rör ingredienserna för en längre tid. När blandad, är din använd motorolja redo att användas som bränsle, antingen i bilen eller att värma ditt hem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134800.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.