Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Felsökning GY6 Motors

GY6 motorer är i allmänhet finns på små, väg pågående gasdrivna skotrar. Motorerna är inte särskilt högt drivs med så lite grymta som 50 cc. Avsaknaden av effekt innebär inte nödvändigtvis en brist på potentiella problem med motorn. Du har fortfarande att vara medveten om potentiella problem med saker som tomgångsvarvtal och ventiler inom motor. Saker du behöver
Wrench
Visa fler instruktioner
Valve Frågor
1

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast ventilkåpan på plats och lyft topplocket täcka av för att få tillgång till motorns ventiler.
2

Vrid kylfläkten på kamaxeln, innan du riktar märket på svänghjulet (som är en "T"-form) med markera på vevhuset.
3

Veva låsmuttern motsols med en skiftnyckel för att lossa den, och sedan rotera justeringsmuttern att justera avståndet mellan ventilerna. Det är viktigt att luckorna för motorn ventilerna är inställda på 0,05 mm eller 0,00197 av en tum.
4

tillbaka låsmuttern och montera ventilkåpan och dra åt de fyra skruvarna med en skiftnyckel.
Idle Speed ​​Problem
5

Starta motorn och kontrollera RPM (varv per minut) i din skoter, utan att flytta. Normala tomgång parametrar är mellan 1.900 och 2.100 rpm. Så något annat än detta måste åtgärdas för att garantera din GY6 motorn fungerar korrekt.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast ventilkåpan på plats och starta din motor, ger den minut eller så att värma upp.
7

Vrid skruven förgasarinställningen 1/4 varv åt vänster eller höger för att justera tomgångsvarvtalet. Detta är ett fall av försök och misstag, och du bör vrid skruven tills varvtalet sjunker under den optimala tomgång.
8

Stäng av motorn på din skoter och tillbaka ventilkåpan innan du använder scootern under normala förhållanden igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134740.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.